Košarkaši Crvene zvezde pobedili su na svom terenu Panatinaikos 74:71 u 17. kolu Evrolige u hali “Aleksandar Nikolić” i tako pobedom završili ovu godinu. 

Od samog starta meča košarkaši Panatinaikosa su doktirali tempo i brzo poveli sa 8:2. Ipak, poenima Kuzmića, a potom i trojkom Dobrića, Zvezda je zaustavila nalet gostiju iz Grčke.

Posle vezanih neiskorišćenih napada Panatinaikosa, Zvezda poenima O’Brajanta i Davidovca dolazi do prvog vođstva na meču. Od tog momenta, crveno-beli su zaigrali mnogo otvorenije na obe strane. Usledio je period u kojem je Volden potpuno uništio odbranu rivala sa 3 vezane trojke iz 4 pokušaja. Do kraja poluvremena, razigrao se i novi plej crveno-belih Kino Kolom, koji je takođe, vezao 2 trojke, baš kao i Dobrić. Tako se na dmor otišlo sa +11, 48:37.

U nastavku, Zvezda je potpuno zategla odbranu, pa Panatinaikos u 3. četvrtini punih 5 minuta nije upisao niti jedan poen.

Sa druge strane, Diop poenima donosi Zvezdi +13. Valja istaći da je trener Dejan Radonjić tokom meča koristio i Aleksu Radanova koji je i u odbrani i u napadu pokazao da na njega, i te kako, može da se računa u nastavku sezone.

Do kraja meča, Panatinaikos je sa 4 vezana poena na početku poslednje četvrtine, zapretio, ali je Zvezda zaustavila njihov nalet i posle trojke Koloma ponovo došla do 13 poena prednosti. Ipak, Panatinaikos je topio prednost i potpuno vratio u meč. Posle promašaja Nedovića za tri, Papapetru hvata loptu i postiže koš uz faul za -3, grčkog tima. Zvezda ponovo ne koristi napad, i posle nove trojke Panatinaikos dolazi do izjednačenja, 68:68 na samo minut pre kraja.

Posle dva iskorišćena slobodna bacanja Zvezde, Grci su imali priliku i za vođstvo, ali je Nedović poslao loptu u ruke Dobrića. Posle faula nad Voldenom, crveno-beli dolaze do ključnih poena kojima su došli do 6. poebede ove sezone.

Najbolji u timu Zvezde bio je Volden sa 17 poena, 14 je dodao Kolom, a Dobrić je ubacio 11 poena. Kod gostiju Papapetru se tek probudio u poslednjih pet minuta i došao do 20 poena, ali pre toga je Nemanja Nedović sam morao da gura, te je završio meč sa 16 ubačenih poena.

Crvena zvezda – Panatinaikos 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25)

Crvena zvezda: Obrajant 5, Volden 17, Uskoković, Davidovac 6, Lazić, Rit 7, Radanov 5, Dobrić 11, Jagodić-Kuridža 6, Simanić, Kuzmić 4, Kolom 13.

Panatinaikos: Mek 5, Papajanis 5, Bohoridis, Papapetru 20, Kaselakis 3, Kalaicakis, Foster 2, Nedović 16, Vajt 8, Mitoglu 4, Bentil 6, Sent-Ros 2.

TOK UTAKMICE: CRVENA ZVEZDA – PANATINAIKOS

IV Četvrtina

39. minut, 68:68 – Panatinaikos se potpuno vratio u meč. Posle promašaja Nedovića za tri, Papapetru hvata loptu i postiže koš uz faul za -3, grčkog tima. Zvezda ponovo ne koristi napad, i posle nove trojke Panatinaikos dolazi do izjednačenja.

38.minut, 68:62 – Pred poslednji minut Zvezda je izgubil napad. Panatinaikos imapriliku da se potpuno vreti u meč. Radonjić traži novi tajm-aut.

37. minut, 68:62 – Zvezda pred kraj meča čuva rednost, pre svega zahvaljujući dobroj odbrani. Ipak, gosti pogađaju za tri i Radonjić traži tajm-aut.

34. minut, 62:52 – Kino Kolom postiže treću trojku na meču, Zvezda ide na +10.

32. minut, 57:50 – Najgori mogući početak poslednje deonice. Zvezda dozvoljava Panatinaikosu 4 brza poena.

III Četvrtina

30. minut, 57:46 – Zvezda čuva prednos pred poslednju četvrtinu.

28. minut, 57:43 – Ovo je period u kojem nema mnogo poena. U timu Zvezde najviše se ističe Duop Rit sa 7 poena.

26. minut, 52:39 – Duop Rit pogađa trojku i Zvezda ponovo ima 13 poena prednosti. Domaći tim nije dozvolio rivalu da postigne koš punih 5 minuta 3. četvrtine.

24. minut, 49:37 – Period igre u kojem je Zvezda postigla svega 1 poen, a Panatinaikos niti jedan.

II Četvrtina: 

20. minut, 48:37 – Zvezda je na kraju dozvolila lake poene Panatinaikosu, ipak, na odmor odlazi sa +11.

18. minut, 48:31 – Davidovac donosi Zvezdi najveću prednost na meču. U igri je od početka meča i Aleksa Radanov koji u potpunosti koristi svoju priliku. Postiže trojku i vodi Zvezdu na +16.

16. minut, 41:25 – Novi plejmejker Zvezde Kino Kolom odmah je pokazao šta ume. Tako je vezao 2 trojke, potom, priključio mu se i Dobrić i crveno beli vraćaju prednost na +16.

13. minut, 29:23 – Zvezda igra odličnu odbranu, ali je posle presečene lopte, i promašaja Dobrića Papajanis pogodio uz faul. Pre toga, Nedović je postigao trojku, pa su Grci smanjili prednost crveno-belih. Trener Radonjić traži tajm-aut.

11. minut, 25:15 – Zvezda trojkom Jagodića-Kuridže otvara i 2. četvrtinu.

I Četvrtina:

10. minut, 22:15 – Zvezda odlično igra na startu meča. Posle početnog vođstva, igra Panatinaikosa je potpuno neutralisana. Volden vezuje tri trojke za vođstvo domaćeg tima.

7. minut, 11:10 – Zvezda poenima O’Brajanta i Davidovca dolazi do prvog vođstva na meču.

5. minut, 7:10 – Zvezda iz 4. pokušaja, preko Dobrića, dolazi do prve trojke.

4. minut, 4:8 – Kuzmić vezuje 4 poena i smanjuje vođstvo grčkog tima.

1.minut, 0:6 – Zvezda nije posle 2 dobre akcije došla do poena, dok je Panatinaikos posle trojke Vajta i potom Šelvina Meka upisao prve poene na meču.

Uoči meča: 

Posle poraza od 29 razlike od Zenita i 20 razlike od Igokee, crveno-beli igraju poslednji meč u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju, i to, sa novim trenerom Dejanom Radonjićem, kojem će ponovo će ovo biti biti drugi debi u Evroligi.

– Spremamo se za duel sa Panatinaikosom sa nadom da ćemo odigrati bolje nego što je to bilo u prethodnom duelu protiv Igokee u Laktašima. Uz opterećenja koja su prisutna, izostanke pojedinih igrača, trudićemo se da damo naš maksimum – izjavio je trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić.

Zvezda u večerašnjem susretu neće imati nekoliko igrača, uz Lojda i Noka, Hol nije spreman, a Simonović je bolestan.

Košarkaš Zvezde Ognjen Dobrić ističe da ekipa mora da pruži sve što ima u ovom trenutku.

– Moramo da pronađemo način da odbranimo našu kuću, da iskoristimo prednost domaćeg terena, mada bi to zaista bio domaći teren sa našim navijačima na tribinama. Recept je jednostavan, mnogo energije, želje i koncentracije, jaka odbrana kojom bi mogli da poremetimo njihov ritam i način igre – rekao je Dobrić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here