Valke: FIFA zadovoljna zbog velike gledanosti SP u SAD

0

 Selektor reprezentacije SAD Jirgen Klinsman
 

"Veliko je interesovanje u SAD za utakmice na Svetskom prvenstvu u Brazilu, vidimo da brojke premašuju čak i mečeve NBA lige", rekao je Valke za brazilsku televiziju SPORTV.

 

Više od 15 miliona Amerikanaca gledalo je televizijski prenos utakmice SAD i Nemačke (0:1), navela je stanica I-Es-Pi-En (ESPN), a meč sa Portugalom (2:2) gledalo je u proseku 18,2 miliona ljudi, što je bio najgledaniji fudbalski meč u istoriji SAD, kako tvrdi ESPN.

 

Reprezentacija SAD je u utorak uveče završila takmičenje na Mundijalu, porazom od Belgije rezultatom 1:2 posle produžetaka u osmini finala, a Valke je rekao da je uveren da je fudbal, posebno posle dobrog nastupa državnog tima u Brazilu, "stekao čvrsto uporište u Americi".

"Te brojke pokazuju da je fudbal u SAD jak i da bi trebalo da nastavimo rad sa njihovim Savezom, sa kojim se razgovaralo o kandidaturi za organizaciju Svetskog prvenstva 2026. godine", rekao je Valke.

 

SAD su 1994. godine bile organizator Svetskog prvenstva, a kandidovale su se i za domaćina Mundijala 2022. godine, ali je u izboru pobedio Katar. Predsednik Fudbalskog saveza SAD Sunil Gulati je rekao u maju da Savez razmatra mogućnost kandidature za domaćina Svetskog prvenstva 2026. godine, ali da bi FIFA trebalo da promeni proceduru.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here