EPA
Oliver Varhelji

Evropski komesar za proširenje, Oliver Varhelji, najavio je da će EU danas usvojiti odluku o priznavanju digitalnih kovid sertifikata izdatih u Srbiji.

– To znači da će putovanja biti lakša za njihove građane – istakao je Varhelji.

Digitalni kovid sertifikati Srbije o vakcinaciji, testiranju ili preležanom kovidu postaće tako ekvivalent EU zelenim kovid setrifikatima kojima se omogućava slobodno putovanje u i unutar Evropske unije.

1 COMMENT

  1. Ali ovo nije baš tako u praktičnom smislu. U Srbiji se dobije sertifikat i ako si vakcinisan kineskom i ruskom a to ne priznaju (iz geopolitičkih razloga) u EU i onda građani Srbije opet kao da nemaju “propusnicu”. Ovo samo znači da su zadovoljili tehničke uslove t.j. da taj sertifikat ima sva tehnička obeležja i to je to, ništa više. I dalje je na snazi uslovljavanje zapadnom vakcinom (oni žele svoju zaradu). Ovo je sve besmisleno jer i mi vakcinisani možemo preneti zarazu zbog brze mutacije virusa i nedovoljnog broja vakcinisanih. Da se razumemo, i sezonski grip mutira, i vakcine za sezonski se konstantno poboljšavaju (samo je njihova efikasnost manje u odnosu na ove nove). Sve se svodi na ko hoće sebe da zaštiti malo više, vakciniše se (po izboru), ko ne želi nek pretekne ko pretekne. Ko hoće da plati ulaznicu u EU vakciniše se njihovom vakcinom…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here