Lična arhiva
ZAHVALNA DONATORIMA: Svjetlana Kljajić

Teško bolesnoj Svjetlani Kljajić, 37-godišnjoj nepokretnoj samohranoj majci iz Sključana kod Kozarske Dubice potrebna je pomoć.

Ona živi sa majkom Milkom i ćerkom Jovanom od majčine penzije i socijalne pomoći, ali sa tim primanjima ne mogu da izdrže mesec.

Svjetlana je, nažalost, godinama prikovana za krevet i najčešće joj fali novac za lekove i plaćanje električne energije. O teškoj sudbini ove nesrećne žene “Vesti” pišu skoro 11 godina, ali joj, nažalost i posle toliko vremena, život nije lakši i svaka pomoć je i dalje dobro došla.

Hrabra Svjetlana je preživela jedno od najopasnijih neuroloških oboljenja, Guillain-Barre sindrom. Tada je pala u komu, rodila zdravu devojčicu, pobedila bolest, ali je ostala nepokretna. Njena ćerka Jovana danas ima 17 godina, a snalaze se sa malim primanjima koja stižu u vidu socijalne pomoći na Svjetlaninu adresu i skromnom penzijom njene majke Milke. Zahvalne su našim čitaocima na dragocenoj pomoći i redakciji “Vesti”, kako kažu, koja je omogućila da se čuje o njihovom teškom životu.

– Primanja koja imamo su nedovoljna, jer ne mogu bez lekova, a u poslednje vreme i majci koja je sve starija, treba terapija – priča Svjetlana.

Besparica ovoj tročlanoj porodici veoma teško pada, ali ona ne gubi nadu. U njenom životu malo je radosti, a dve su, kaže, ćerkin uspeh u školi i što ima sve više osećaja u nogama.

Bez rehabilitacije i dalje će biti prikovana za krevet, ali je ona vrlo skupa, kao i terapija, pa ne može da ide.

– Osećam reflekse u nogama, što je dobro, ali ne mogu bez terapije, a za to novca nemamo, jer i majku pogađa sve više bolesti. Ona ima astmu, visok pritisak, bole je kičma, kuk, pa joj treba za lekove – priča Svjetlana.

Ponos ne krije što njena Jovana, njena jedinica kući donosi petice.

Hvali se da joj ćerka pomaže u svemu, brine da li je jela, presvlači je i učestvuje u njenom razgibavanju. Jovana je u trećem razredu srednje škole, a Svjetlana kaže kako joj je sreća njene tinejdžerke, najvažnija.

– Najviše mi u životu znači osmeh moje odlikašice. Zbog ćerke se ne predajem i nadam se nekim boljim danima za sve nas – poručuje hrabra žena koja je uprkos svim nedaćama uspela da zadrži optimistički duh.

Kontakt

Humani ljudi koji žele da pomognu ovoj hrabroj ženi da joj muke budu lakše mogu se povezati sa njom putem telefona. Broj Svjetlane Kljajić je 00387 65 251 654. U razgovoru ćete se dogovoriti o načinu slanja i dostavi.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here