Generalni sekretar Partizana Miloš Vazura o kazni iz Niona i pojačanju koje je na pragu.

“Crno-beli” su uspešno obavili posao u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, pošto su izbacili Malatiju, a uoči prvog duela s norveškim Moldeom u plej-ofu (četvrtak, 21 čas) s nestrpljenjem očekuju odgovor Evropske fudbalske unije na žalbu za kaznu koja im je odrezana na osnovu izveštaja s prve utakmice protiv turskog tima, odigrane u Humskoj. Zbog, okarakterisano je, “rasističkih povika navijača” upućenih tamnoputom Holanđaninu Mičelu Donaldu, nekadašnjem Zvezdinom igraču, Partizan bi trebalo da sledeće dve evropske utakmice kao domaćin igra bez publike.

Osvajač našeg kupa nastoji da u vremenskom tesnacu ubedi UEFA da nije bilo nikakvog rasizma već da su malobrojni povici odraz navijačkog folklora između pristalica “večitih rivala” našeg fudbala. Konačni odgovor se očekuje u utorak.

– Zaista smo prestrogo kažnjeni. Nadamo se da će nam kazna biti preinačena da bismo Molde dočekali pred navijačima. Čak su nam ljudi iz Malatije rekli da su spremni da svedoče i da obrazlože šta se zaista desilo. Delegat se i nije izjasnio po tom pitanju. To radi agencija FARE, koja ima zastupnike u Srbiji. U njenom materijalu nije rečeno da je propust zbog kojeg se teretimo učinila grupa od petnaestak ljudi, da je to trajalo samo pola minuta. Nije objašnjeno da tu nema nikakvog rasizma. Zaista ne znam zašto su se tako poneli. Ako već rade taj posao, neka ga odrade pošteno jer delegat ne ulazi u detalje – rekao je Vazura.

Bilo kako bilo, Partizan je potpuno posvećen sledećem rivalu u Evropi.

– Troje naših ljudi, predvođenih direktorom omladinske škole s licencom za trenera Draganom Radinovićem, posmatrali su uzbudljiv Moldeov revanš s Arisom u Solunu. Svi rivali u Evropi su teški, ali su utakmice protiv norveškog tima same po sebi značajnije nego što su bile s Malatijom.

Lista s pojačanjima još nije zaključena.

– Pregovaramo s nekoliko igrača. Neće to biti “bomba” već igrač koiji će se što pre uklopiti u naš tim. Radimo na tome da se pojačamo i do utakmice s Moldeom. Odlazaka neće biti.

Ulazak u Ligu Evrope poboljšava finansijsku sliku kluba.

– Igrači su svesni da bi nam ligaško takmičenje donelo mir za sledećih šest-sedam meseci i da bi njihova tržišna vrednost porasla. Ako budemo u povoljnoj grupi, možda i prezimimo. Veoma nam je potrebno da se plasiramo dalje jer prošle godine nam to nije pošlo za rukom. Ponašamo se kao porodica, tako i živimo, s razumevanjem i kad nije bilo para za plate i sada kada ih ima.

 

1 COMMENT

  1. To je taj vizionarski pogled u daljinu. Sto godina Vučela, onaj neki debeli i ti, vladali partizanom :))))

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here