Z. Mirković
Promocija knjiga Milinka Ametović-Beganovića

Bečko pozorište Gastarbajteri organizovali su zanimljivo književno veče, na kojem su predstavljena dela predsednika tog društva Milinka Ametović-Beganovića. Ovog puta su predstavljene tri knjige “Svih mojih 20”, “Prozor života”, “Sreća nije skupa”.

Emotivno veče

“Ova promocija nakon šest godina bila je veoma emotivna, čak mi je u jednom trenutku i suza pošla. To je bilo kad sam čitao odlomak iz knjige “Svih mojih 20″ gde opisujem svoj život i momenat gde pišem o tome, na šta sam potrošio svoj prvi honorar. Taj prvi honorar od 30 evra, koji sam dobio statirajući u jednom austrijskom filmu, poslao sam u pismu svojoj babi u Srbiju”, objasnio je Milinko.

Publika uživala u predavanju

On je dodao da je njegova baba Jelica, koju je puno voleo, preminula prošle godine, što je veoma teško podneo.

Baba u srcu

“Uz suze, bilo je i muzike, za koju je bila zadužena naša nova članica Hatidža Lekić, koja nas je oduševila svojim glasom. Naša glumica Slobodanka Knežević koja je takođe čitala jedan odlomak iz knjiga, bila je fascinirana njenim glasom, pa je i ona zaplakala”, preneo je Milinko. U programu su takođe učestvovali Zorica Đuđić koja je napisala jednu ozbiljnu analizu o Milinku i njegovim knjigama, Slavica Gunjević, Tamara Tot-Horgoši i Veca Radulović čitale su odlomke iz Milinkovih knjiga.

Žurka do jutra

Dragana Jovanović izvela je i svoju monodramu “Ljubavni život jedne raspuštenice”. Nakon promocije usledila je žurka do jutarnjih sati, što do sada nije bio slučaj na događajima Gastarbajtera.

“Imao sam dosta promocija, ali ovakvu do sada nisam doživeo. Ljudi jednostavno nisu hteli da idu kući, jer im se toliko dopalo, pa su onda svi ostali na žurci”, dodao je on.

Na kraju večeri se zaigralo

Inače, Gastarbajteri su nedavno odigrali predstavu “Štedi, kad imaš od čega”.