Vesti
O liku i delu svog oca govorila je Duška Timarac

Prošla je godina od preranog odlaska našeg dugogodišnjeg kolege, svestranog i neponovljivog Duška Timarca. U prošlu subotu u crkvi Svetog Nikole održano je opelo i komemoracije povodom prve godišnjice smrti jednog od osnivača pozorišta Pilipenda, glumca, recitatora, voditelja na BEO radiju i dopisnika „Vesti“.

Porodica, prijatelji i poštovaoci okupili su se u Blektaunu, kako bi još jednom odali dužno poštovanje Duletu Timarcu i evocirali uspomene na zajedničke poduhvate, doživljaje i razgovore, kmojih s Duletom nikad nije bilo dovoljno.

Posle opela u hramu Svetog Nikole, u crkvenoj sali je održana komemoraciji na kojoj su govorili paroh crkve Nemanja Mrđenović, glumac i osnivač pozorišta Pilipenda Sergej Kožul, zatim Dušan Uzelac, Svemir Popović, Dario Moconja i Đorđo Šuvajlo, prijatelji i saradnici Duleta Timarca.

Parastos je služio otac Nemanja Mrđenović

Najdirljiviji deo večeri bio je kada je o liku i delu svog oca govorila Duletova kćerka Duška Timarac, a posle njenog obraćanja prikazan je kratak dokumentarni film sa Duletovim nastupima, kao i njegov zadnji intervju, dat za potrebe snimanja dokumentarca o Krajini.

„Duletov rad u srpskoj zajednici Australije ostavio je dubok trag u polju pozorišta, novinarstva kao i organizovanju mnogobrojnih kulturnih dešavanja širom Sidneja. Hvala ti za sve, naš dragi Dule. Živećeš večno u našim srcima“, napisale su kolege iz Pilipende na zvaničnoj stranici ovog srpskog pozorišta u Australiji, čiji će neraskidivi deo Dule biti zauvek.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here