Velika pobeda Partizana u Atini

0

"Crno-beli" su do velike pobede došli sjajnom igrom u poslednjoj četvrtini u kojoj su dozvolili aktuelnom šampionu Evrope da postigne samo sedam poena – 18:7!

 

Čitavim tokom susreta Partizan je bio rezultatski u igri ne dozvolivši Panatinaikosu nijednog trenutka da se "odlepi" na dvocifernu razliku.

 

Kritičan period u igri srpskog šampiona usledio je sredinom druge četvrtine kada je domaći sastav stigao i do +9. Ipak Partizan je uspeo da se konsoliduje i da na poluvreme ode sa šest poena zaostatka 42:36

 

U drugom poluvremenu Partizan je odličnom igrom, pre svega u odbrani, uspeo da neutrališe napad Panatinaikosa i šut za tri poena atinskih "zelenih".

 

Kada je Markus Hejslip sredinom četvrte deonice postigao koš za vođstvo od 57:51 činilo se da je meč gotov, ali je Rašić pogodio trojku, a Kecman se nadovezao sa pet poena i u 37. minutu Partizan je došao do prednosti 59:57.

 

Crno-beli su ušli u poslednja dva minuta sa +4, a domaćin nije uspeo da nađe pravo rešenje u napadu. Dobra defanziva našeg prvaka unervozila je domaće igrače, a Božić i odlični Veseli sa linije penala rešavaju pitanje pobednika 64:59.

 

Jan Veseli je bio najefikasniji u redovima Partizana sa 13 poena, uz šest skokova, dok su Lorens Roberts i Petar Božić ubacili po 12 koševa. Aleksandar Rašić je dodao 10 poena. Slavko Vraneš je zabeležio osam skokova i četiri blokade, po čemu je sada među 10 najboljih blokera Evrolige u sezoni. Na drugoj strani, Vasilis Spanulis je ubacio 14, a Dimitris Dijamantidis 11 poena.

 

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević izjavio je da je pobeda u Atini velikim delom ostvarena, jer su njegovi košarkaši ušli dosta raterećenije od domaćina.

 

"Išli smo u Atinu u okvirima realnosti. S jedne strane ovaj uspeh je zabeležen što smo igrali rasterećeni, što smo već prevazišli očekivnja. Ista smo ekipa koja je bila i pre ove utakmice. Ne bi trebalo stavljati neki imperativ posle ove pobede koja jeste veličanstvena. Vrlo brzo moramo da prevaziđemo ovu atmosferu i uđemo u sledeći meč svesni da su protivnici favoriti, ali dajući na svakoj utakmici maksimum angažovanja sa nadom da će doći novi rezultati", rekao je Dule Vujošević posle meča.

 

U narednom kolu, sledeće srede, Partizan u "Pioniru" dočekuje ekipu Barselone.

 

 

Grupa E
sreda, 27. januar:
Panatinaikos – Partizan 59:64

četvrtak, 28. januar:
Barselona – Marusi 20.45

 

Tabela
Partizan 1-0
Panatinaikos 0-1
Barselona 0-0
Marusi 0-0

 

Grupa F
sreda, 27. januar:
Real Madrid – Efes Pilsen 77:70

četvrtak, 28. januar:
Montepaski – Makabi 20.30


Tabela
Real Madrid 1-0
Efes Pilsen 0-1
Montepaski 0-0
Makabi 0-0

 

Grupa G
sreda, 27. januar:
CSKA – Unikaha 86:78

četvrtak, 28. januar:
Prokom – Žalgiris 20.00

 

Tabela
CSKA 1-0
Unikaha 0-1
Prokom 0-0
Žalgiris 0-0

 

Grupa H
četvrtak, 28. januar:
Himki – Cibona 18.00
Kaha Laboral – Olimpijakos 20.45

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here