EPA-EFE/Sandor Ujvari

Vaterpolo reprezentacija Srbije u prvom kolu grupe D šampionata sveta ostvarila je veliku pobedu protiv selekcije Sjedinjenih Država 17:13 (5:5, 3:2, 3:3, 6:3).

Podmlađena i renovirana ekipa selektora Dejana Savića u većem delu utakmice u Segedinu odigrala je odlično protiv jednog od glavnih kandidata za najviši plasman i trijumfom na startu takmičenja napravila ogroman korak ka direktnom plasmanu u četvrtfinale.

Srbija se u četvrtak sastaje sa selekcijom Australije, koja je u utorak savladala Kazahstan 10:4. Savićevu ekipu u subotu u poslednjem kolu očekuje duel sa najslabijim rivalom – Kazahstan.

Amerikanci su bolje počeli meč, vodili su 1:0 i 2:1, ali Srbija je preokrenula na 5:3, međutim na prvu pauzu otišlo se sa rezultatom 5:5.

Ekipa Dejana Udovičića je bolje počela i drugu četvrtinu, sa dva uzastopna pogotka došli su do vpđstva 7:6, ispostaviće se poslednjeg u meču. Golovima Strahinje Rašovića i Marka Radulovića srpski tim je na poluvremene otišao sa golom viška – 8:7.

Savićev tim je pogotkom Gavrila Subotića za 11:8 prvi put došao do velikih plus tri, međutim, Amerikanci se nisu predaval i u poslednji period ušlo se sa rezultatom 11:10.

Odlični Nikola Lukić obeležio je poslednju četvrtinu. Sa dva vezana pogotka svom timu ponovo je doneo tri gola prednosti (13:10) i obezbedio mnogo mirniju završnisu u kojoj je Srbija uspela da sačuva kapital i upiše prvi trijumf na planetarnom šampionatu.

Po tri gola postigli su Dušan Mandić, Strahinja Rašović i Lukić, po dva Nemanja Vico, Marko Radulović i Gavril Subotić, a jedan Radomir Drašović.

Direktan plasman u četvrtfinale obezbediće pobednici sve četiri grupe, dok drugoplasirane i trećeplasirane očekuje meč osmine finala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here