Foto: Tanjug/AP
Aleksandar Zverev

Aleksandar Zverev se uz dosta muke plasirao u četvrtfinale mastersa u Rimu. Nemac je u trećem kolu savladao Keija Nišikorija 4:6, 6:3, 6:4.

Šampion Madrida slavio je posle skoro tri sata igre, čime je zakazao duel sa Rafaelom Nadalom. Zverev i Nadal nedavno su se sastali u četvrtfinalu mastersa u prestonici Španije, a Nemac je slavio 6:4, 6:4.

Dugo su trajali gemovi u prvom setu. Na samom startu su obojica napravili po brejk. Nišikori je potom u sedmom gemu ponovo oduzeo servis rivalu, što mu je bilo dovoljno da dođe do seta.

Brže se igralo u nastavku, a Japanac je iskoristio psihološku prednost, pa je na startu drugog seta poveo 3:1. Ipak, podigao je nivo igre Zverev od tog momenta, preuzeo je inicijativu i uz dva brejka došao do preokreta i izjednačenja u setovima.

Velika borba vodila se na početku odlučujućeg seta, a Japanac je poveo 3:0. Nastojao je Zverev da diktira poene, zaigrao je agresivnije, pa je ponovo došao do preokreta. Uz nova dva brejka Nemac je trasirao put ka pobedi, da bi na svoj servis iskoristio drugu meč loptu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here