Privatna arhiva
Đaci primaju blagoslov od oca Aleksandra Ivanovića

Srpska crkvena škola “Rastko”, koja radi pri Crkvi Svetog Arhiđakona Stefana u sidnejskom naselju Ruti Hil, prošlog petka je obeležila početak nove godine.

U ovom hramu na severozapadu najvećeg australijskog grada, tog dana je služen akatist Presvetoj Bogorodici, a zatim i moleban za početak uspešne školske godine.

Kako je istakako otac Aleksandar Ivanović u svojoj besedi, akademsko obrazovanje jeste vrlo važno, međutim, za ispravno razumevanje i upotrebu akademskog usavršavanja potrebna nam je pre svega Božija pomoć.

– Samo u zajednici s Bogom naše intelektualno usavršavanje i usvajanje novih znanja doprinosi onom istinskom obrazovanju, odnosno obnavljanju lika Božijeg u nama – poručio je starešina hrama u Ruti Hilu.

Detalj sa molitve povodom prvog skolskog dana

Nakon molitve, nastava u srpskoj školi “Rastko” počela je crkveno-narodnim pevanjem, zatim časovima veronauke, srpskog jezika i folklora.

“U našoj školici sve aktivnosti su osmišljene tako da je hram kao molitveno mesto i sama molitva u centru zbivanja, a da deca sama učestvuju u bogoslužbenom životu Crkve. Zajedno sa roditeljima i svim parohijanima ulažemo napore u promociji škole sa ciljem da našu decu od malih nogu naučimo veri i molitvi,” istaknuto je na zvaničnoj stranici Crkveno-školske opštine Sveti Arhiđakon Stefan u Ruti Hilu.

Sa radom je počela i crkvena škola Rastko u Ruti Hilu

Pokladna zabava

U Sali Crkvene opštine Svetih Arhiđakon Stefan u Ruti Hilu, u subotu 20. februara održaće se velika Pokladna zabava.

Domaćini obaveštavaju zainteresovane da će zbog aktuelnih kovid restrikcija broj mesta biti ograničen, a ulaznice za zabavu, uz bogato posluženje, koštaju 60 dolara po osobi. Više informacija na broju telefona: 0432 150 431.

Početak i u Vulongongu

Početak školske 2021. za sve đake srpske škole pri Crkvi Svetog Jovana krstitelja u Vulongongu označen je takođe proteklog petka. Posle molitve u hramu, doborodšlicu okupljenima poželeli su otac Branko Bosančić i učiteljica Milica Zimonjić, a po završetku upisne procedure za sve stare i nove đake ove škole u NSW, održani su i prvi časovi srpskog jezika, veronauke i folklora.

Sva deca su sa velikom radošću i nestrpljenjem dočekali početak svoje omiljene škole, sticanje novih znanja i druženje sa vršnjacima iz zajednice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here