Vesti” saznaju: Šef BIA na čelu tužilaštva?,”
Moguća je smena Miljka Radisavljevića, specijalnog tužioca za organizovani kriminal na čije mesto bi mogao da sedne Aleksandar Đorđević, direktor BIA-e
 

Kako "Vesti" nezvanično saznaju, moguća je smena Radisavljevića na čije mesto bi mogao da sedne Aleksandar Đorđević, direktor Bezbednosno-informativne agencije.
Ono što je primetno u svim tekstovima gde se proziva Radisavljević jesu faksimili dokumenata tužilaštva koja su očigledno iz vrha vlasti dostavljeni medijima.


To potvrđuje sumnje, o čemu su "Vesti" već pisale, da se sprema smena specijalnog tužioca. Šta mu vlast zamera, za sada može samo da se spekuliše.

 

– Već duže vreme traje potraga za ljudima koji će biti postavljeni na najodgovornije funkcije u sudovima i tužilaštvu. Međutim, to ne ide onom brzinom kako se očekivalo. Nekolicini osoba sa višegodišnjim stažom i velikim ugledom u sudu i tužilaštvu nuđene su visoke funkcije ali oni to nisu prihvatali. Jedan od glavnih ljudi koji je učestvovao u pronalaženju i "obradi" kadrova je upravo Aleksandar Đorđević, sadašnji direktor

U svađi i sa policijom

Radisavljević je, prema pisanju tabloida, bio u "tihom" konfliktu i sa MUP Srbije. Naime, policajci iz Radne grupe za istragu 24 sporne privatizacije imali su dosta primedbi na neke njegove odluke poput one da se ne odredi pritvor bivšem ministru Oliveru Duliću u aferi "optički kablovi".

Bezbednosno-informativne agencije, čovek od velikog poverenja premijera Vučića čija zasluga je i hapšenje odbeglog narko-bosa Darka Šarića. Međutim, ni Đorđević nije imao uspeha u potrazi za novim tužiocem, pa je moguće da će morati sam da se suoči sa izazovom te funkcije. U tužilaštvu se, naime, uveliko priča da bi upravo Đorđević mogao da zameni Radisavljevića. Međutim, ta odluka još uvek nije doneta – saznaju "Vesti".


U Ministarstvu pravde nisu želeli da komentarišu nikakve medijske spekulacije.

0

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here