VIDEO svađe žandarma i “kobre”: Tvoji momci napali moje momke

0

Andrej Vučić u bolovima u hodniku. Žandarmerija mu ne dozvoljava da izađe
 

Snimci traju 12 minuta i načinjeni su u haustoru i hodniku zgrade u ulici Svetozara Markovića u centru Beograda. Pored Andreja Vučića, koji se previja od bolova, tu su pripadnici Žandarmerije i Vojske Srbije i svi čekaju dolazak vojne policije, a napetost se stišava dolaskom Veselina Milića.

 

Muškarac u civilu iz Vučićevog obezbeđenja telefonom zove izvesnog Božovića i kaže mu: "Ne daju nam da izađemo odavde". U haustor stiže i "audi" Vojske Srbije sa rotacijom, ali Žandarmi ne dozvoljavaju vozaču da uđe u ulaz gde je Vučić. "Meni je naređeno da ovde stanem", govori pripadnik Vojske, što mu Žandarmi dopuštaju, ali da čeka u kolima.

Za to vreme u ulazu zgrade, iza zatvorenih vrata, traje objašnjavanje između niških žandarma i pripadnika Kobri.

 

"Tvoji momci su napali moje momke. Video sam sve. Ne znamo da li su imali štićeno lice ili nisu, ali napali su šestoricu mojih momaka i desilo se ono što se desilo, sad stiže vojna policije i sve će se rešiti…", govori žandarm vojniku. 

 

Deo ljudi izlazi iz haustora i prilaze parkiranom "audiju", gde nastaje tenzija jer je neko od žandarma viknuo da vojnik u kolima ima pušku i metak u cevi. Snimatelj se okreće ka vozaču "audija" na koga viče pripadnik Žandarmerije.

 

 

"Alo, Zoki, dođi da snimaš, repetira pušku", čuje se glas žandarma iz haustora zgrade upućen kelagama.

 

Međutim, na snimku se vidi da vozač "audija" kroz prozor pokazuje da u rukama nema ništa. I pored toga, nastavlja se svađa. Žandarmi viču: "Ostavi pušku", na šta vozač audija odgovara: "Ruke su mi gore, ne diram pušku, zatvori vrata", što žandarmi odbijaju da učine.

Vozač iz "audija" na to kaže: "Zatvori vrata. Ne smem da izlazim iz vozila. Druže, ruke su mi gore na volanu. Nisam repetirao. Držim ruke na volanu, ne pomeram se." U jednom momentu, muškarac u "audiju" traži da mobilnim pozove šefa.

 

Situacija u haustoru i hodniku se smiruje, a kroz nekoliko minuta pojavljuje se i načelnik beogradske policije Veselin Milić. On ulazi u hodnik u kome se nalazi Andrej Vučić. Za njima se zatvaraju vrata, i ne čuje se više razgovor u hodniku, a potom izlaze pripadnici Žandarmerije, od kojih tek tada jedan kaže da se zove sanitet.

 

Pripadnici Žandarmerije pretukli su 28.septembra Andreja Vučića i dvojicu muškaraca iz njegovog obezbeđenja. Pored brata premijera Vučića, Žandarmerija je pretukla i Predraga Malog, brata gradonačelnika Beograda Siniše Malog, koji je bio u društvu Andreja Vučića.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here