Viki još ne mora da “steže” kaiš

0

– Za sada, krizu osećam samo kroz priče drugih ljudi. Na nastupima po inostranstvu pričam sa ljudima. Čujem da su mnogi ostali bez posla, da su zatvorene mnoge fabrike.

 

Vidim da je ljudima teško, ali ipak uspevaju da odvoje koju paru kako bi došli na nastupe svojih omiljenih pevača. Sreća pa spadam u omiljene, tako da je poseta na mojim nastupima i dalje dobra – kaže Viki.

Da li se i koliko danas uopšte isplati baviti se pevanjem?
– Ni blizu kao nekada. Sve se potpuno promenilo i osećam se kao da sam karijeru počela pre sto godina. Dovoljno je da uporedimo cene ulaznica na mestima gde nastupam.

 

Nekada je cena bila deset maraka, danas je 25 evra, znači pet puta više. Ulaganja u posao su nekada bila mnogo manja. Autori su mogli da žive od tantijema, pevači nisu morali da kupuju pesme i plaćaju ih kešom. Ali, najviše nas je "uništio" Internet. Svako može da skine pesme, pa je kupovina CD-ova drastino pala.

 

Ne razbacujem se sa parama

 

Da li ste i u šta uložili najviše novca zarađenog pevanjem?
– Najviše sam ulagala u sebe i svoje ime, jer smatram da je to najisplativija investicija. A ostalo… Nisam od onih koji se hvale time šta su kupili i drugima daju na uvid spisak imovine – kaže Viki.

Žalite li zbog nekih pogrešnih investicija?
– Ne, jer ih nije bilo. Nikada se nisam razbacivala s parama, iako zarađujem od svoje 16. godine. Vrlo sam racionalna, umem sa novcem i uvek imam spisak šta i kada treba platiti i kupiti. U našem domu, ja sam ministar za finansije i svi su zadovoljni time kako obavljam svoju dužnost.

Kažete da niste morali da spustite honorar, da li nastupate manje nego ranije?
– Na sreću – ne. Nalazim se u estradnom vrhu, iza mene su godine rada, koje mi se isplaćuju u ovim teškim vremenima, pa mi posla ne manjka. U ovoj opštoj besparici i nestašici posla za sve, pa i za pevače, to je ogroman uspeh.

 

Najbolji pokazatelj da publika ceni moj rad su brojne nagrade koje ću u narednih nekoliko dana pokupiti u Hrvatskoj, Bosni, Republici Srpskoj.

Koliko vam je vremena potrebno da povratite novac koji se uložili u snimanje albuma koji ste objavili pre šest meseci?
– Već mi se vratilo sve što sam uložila. Spadam u malobrojne pevače koji su za objavljivanje albuma dobili novac, a dobro se zna koliko malo je takvih pevača. Od novca koji sam dobila, nisam mogla da pokrijem baš sve troškove, ali sam to nadoknadila kroz nastupe.

 

Nemam razloga da se žalim. Ova godina mi je počela kako se samo poželeti može. Pre 15-ak dana vratila sam se iz Amerike.

 

Za novogodišnju noć sam pevala u Klivlendu. Kada je sat otkucao ponoć, na sceni mi se pridružio moj sinčić Andrej i to je bio njegov prvi izlazak na scenu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here