PKS

Sajam “Vinska vizija Otvorenog Balkana” predstaviće se po drugi put na prestižnom sajmu vina ”Vinitaly” u Veroni od 14. do 17. aprila, pred oko 1.200 najvećih kupaca i mnogobrojnih učesnika i posetilaca. 

Privredna komora Srbije, uz podršku Generalnog sekretarijata Vlade Srbije, Razvojne agencije Srbije, Saveza vinara i vinogradara Srbije i Saveza rakijaša Srbije organizuje ”Wine vision by Open Balkan” paviljon na sajmu, na kojem će se predstaviti vodeća vina iz Srbije, Severne Makedonije i Albanije.

Posetioci sajma moći će da se upoznaju sa 150 vinskih etiketa iz svih regiona i vinogorja Srbije, voćnim rakijama, kao i gastronomskim specijalitetima sa Balkana u okviru prezentacije manifestacije „Food Vision“.

Cilj prezentovanja Vinske vizije Otvorenog Balkana na ovom sajmu u Italiji, jesu novi poslovi za vinare regiona, kao i više stranih kupaca na vinskom sajmu u Beogradu koji će se održati od 22. do 24. novembra 2024. godine.

Inicijativu za organizaciju prve Vinske vizije Otvorenog Balkana pokrenuli su predsednik  Srbije Aleksandar Vučić i predsednici vlada Severne Makedonije i Albanije.

Ove godine na sajmu Vinitaly učestvuje rekordan broj velikih kupaca – 1200, a očekuje se i rekordan broj posetilaca,  izlagača i kupaca  –   uvoznika, distributera i njihovih asocijacija iz  Evrope, posebno Velike Britanije, ali i iz celog sveta – od SAD, Kanade, Severne, Centralne i Južne  Amerike, preko Kine, Azije i Okeanije do Afrike.

Na 56. sajmu Vinitaly, ovog aprila, 4.000 izlagača zauzima više od 100.000 kvadratnih metara izložbenog prostora.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here