Virtuoz na klarinetu

0
Koncert ozbiljne muzike u Cirihu
 

Stojan je na ovom muzičkom događaju svirao dela Volfganga Amadeusa Mocarta, i oduševio publiku, koja mu je dugotrajnim aplauzima iskazala svoje zadovoljstvo njegovim sviranjem. Na koncertu je bila i Ana Marija Banović, poznati svetski muzičar na flauti.

– Drago mi je da je publika uživala u koncertu koji smo svirali. Bilo je zadovoljstvo biti deo ovog tradicionalnog koncerta – kaže Stojan i zahvaljuje se svim našim ljudima, koji su bili u velikom broju na ovom koncertu, na podršci koju su pružili. On kaže da puno nastupa po svetu i da je svaki susret sa našom dijasporom veliki doživljaj.

Oduševio: Stojan Krkuleski

– Volim kad sretnem naše ljude po svetu. Lepo je kad ih ima puno na ovakvim koncertima ozbiljne muzike, kao što je to bilo u Cirihu. Volim muziku, a pogotovo klarinet. To je zahtevan ali i dobar instrument kada se prema njemu ophodite kako treba – veli mladi muzičar.

– Došla sam da podržim Stojana – kaže Ana Marija Banović koja je rodom iz Valjeva. I ja sviram po celom svetu i svuda nas lepo prihvataju i uvek se obradujemo našim ljudima koji posećuju i podržavaju ovakve događaje dodaje Ana Marija.

– Crkva je bila prepuna ljubitelja ozbiljne muzike, a među njima i puno naših ljudi – priča Violeta Nikolić iz Ciriha, koja je oduševljena koncertom, a posebno Stojanovim sviranjem .

– Ponosni smo na Stojana i na sve ono što je pokazao na sceni, pravi je virtuoz – rekla je Violeta koja voli svu dobru muziku.

Biografija umetnika

Stojan Krkuleski je rođen 1986. godine u Beogradu. Završio je muzičku školu "Mokranjac"u Beogradu u klasi profesora Aleksandra Nikolića, a Muzičku akademiju završio je 2009. u Beogradu u klasi profesora Ante Grgin.
Trenutno je na postdiplomskim studijama u Bazelu u klasi profesora Fransoa Benda. Do sada je postigao značajne rezultate na mnogim međunarodnim takmičenjima i osvojio brojne nagrade.
 

– I ja sam oduševljen koncertom. Volim ozbiljnu muziku i ne propuštam nijedan koncert koji se održava u Cirihu. Stojan je puno aplauza je dobio, i sve ih zaslužio – preneo je svoje utiske Zoran Srdić iz Ciriha.

Podrška: Stojan i Ana Marija

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here