Vlada je odlučna da stvori prosperitetnu državu

0

Fonet/N. Đ.
Ojačati kapacitet javne administracije: Kori Udovički
 

Udovički je, obraćajući se stručnjacima iz oblasti primene standarda iz sveta i Srbije, navela značaj saradnje sa Asocijacijom zbog jasne potrebe promene upravljanja društvenim procesima.

Vlada je odlučna da stvori prosperitetnu državu kakvu njeni građani žele, rekla je ministarka i dodala da je neophodno da i sami građani imaju incijative za promene.

Pominjući ciljeve reforme javne uprave i najavljujući Akcioni plan za njihovo sprovođenje do kraja godine, potpredsednica vlade istakla je da se, veliki značaj u okviru reforme javne uprave pridaje obezbeđivanju visokog kvaliteta usluga građanima i privrednim subjektima, stvaranju javne uprave koja će značajno doprineti ekonomskoj stabilnosti i povećanju životnog standarda.

U tom cilju, formiran je Sekretarijat za javne politike koji će doprineti upravljanju javnim politikama koje donosi vlada, a i nadziranju procesa sprovođenja mera i aktivnosti, rekla je ona.

"Kako bismo dostigli cilj delotvorne države, fokusiraćemo se na jačanje kapaciteta javne administracije – da imamo javno službenički sistem zasnovan na zaslugama", rekla je Kori Udovički.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here