Vlade Divac potpisao karticu za zaveštanje organa

0

Humanost na delu: Vlade Divac
 

Divac je posle potpisivanja donorske kartice rekao da je osećao obavezu da to uradi, jer je imao dosta prijatelja koji su bili životno ugroženi i jedini spas im je bio donacija neophodnog organa.

 

"Osećam obavezu i želja mi je da se priključim ovoj akciji", kazao je Divac, pozivajući građane Srbije da urade isto kao bi pomogli jedni drugima.

 

Ministar zdravlja Tomica Milosavljević istako je da je cilj akcije da se promeni svest građana o značaju zaveštanja organa jer je, kako je rekao, zaveštanje plemenit čin i građani moraju imati razumevanja jedni za druge.

 

Ministarstvo zdravlja Srbije pokrenulo je u oktobru, mesecu donatora organa, Nacionalnu kampanju "Produži život" kao podršku programu transplantacije.

Podizanjem svesti građana Srbije o transplataciji i donatorstvu organa koje bi rezultiralo povećanjem broja donora smanjila bi se dužina čekanja na organe za transplataciju.

 

To znači i nadu da će mnogi pacijenti kojima transplantacija predstavlja jedini vid lečenja biti operisani na vreme, a njihovi životi spaseni.

 

Nacionalnoj kampanji "Produži život", koja se sprovodi u partnerstvu sa Radio-televizijom Srbije, podršku su dali agencija za komunikacije Communis, dnevni list "Politika" i drugi, a podržao ju je i predsednik Srbije Boris Tadić, navedeno je u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here