Vlast brani neodbranjivo

0


Više hiljada advokata iz cele Srbije protestovalo je juče u centru Beograda. Predsednik Advokatske komore Srbije Dragoljub Đorđević rekao je da njegove kolege i on žele da pregovaraju sa svim predstavnicima Vlade, a ne samo ministrom pravde Nikolom Selakovićem, čiju ostavku traže.
On je istakao da advokati protestom rade u interesu siromašnih građana, koji nemaju novca da plate usluge javnih beležnika o čijim je prihodima i poslovanju spreman da kao profesionalac govori na sudu. Đorđević je napomenuo da je od dve bezbednosne agencije dobio upozorenje i ponude za zaštitu, jer su mu ukazale da je njegov život u opasnosti.
– Ako odem božjom voljom ili u prisustvu države, vi ostajete ovde – kazao je Đorđević i dodao da su vlast i ministar Selaković ujedinili advokaturu kao nikad do sada i da advokati moraju da odgovore na uvrede, poput onih da rade za tajkune kao što je Miroslav Mišković.
– Biće nam teško, ali ako treba izdržaćemo i pet meseci, ali ćemo sačuvati advokaturu i bićemo advokati sa velikim A – kazao je Đorđević.
Na protestu su govorili predstavnici advokatskih komora iz svih delova Srbije, ali i predstavnici studenata prava.
Svi su jedinstveni u zahtevima da se izmenama zakona o javnom beležništvu izbegne oduzimanje ovlašćenja advokatima i da javnobeležnički zapis, kako su naveli, nema tretman "svetog pisma" ili "svete krave".

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here