Vlast štiti ubice inspektora

0

Vrhovni sud Crne Gore ukinuo i treću presudu osuđenima za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića i naložio da se posle 9 god. ponovo sudi (Ilustracija)
 

Vrhovni sud sa druge strane nije naložio da se i glavnooptuženi za ovaj zločin, Saša Boreta, Ljubo Bigović, Milan Čila Šćekić i Ljubo Vujadinović, koji su osuđeni na po 30 godina, puste iz zatvora. Porodica ubijenog Šćekića, prvenstveno otac Miraš, majka Milka i sestra Slavica, pa i mnogi drugi koji već devet godina pomno prate ovaj sudski proces, sumnjaju da je ovo samo uvertira, prvi korak ka definitivnom oslobađanju bilo kakve odgovornosti Šćekićevih ubica.

 

– Igraju se s nama. Milo Đukanović ne može da naredi da osude ovu bandu jer su to njegovi vojnici, što će reći da je on nalogodavac. Javno kažem, Milo i Aco Đukanović su naredili ubistvo mog brata i njegove ubice neće biti osuđene dok god su njih dvojica na čelu države. Mi smo nemoćni. Štrajkovaćemo glađu ili ćemo se zapaliti, jer ovo više ne možemo podneti i nećemo dozvoliti – kaže ogorčena Slavica Šćekić.

I otac ubijenog inspektora je takođe razočaran odlukom.
– Krv koju smo gazili pred kućom, gde su mi kukavički, na kućnom pragu, ubili sina, sad gaze sudovi. Devet godina nas muče, bolje da su i nas pobili – kaže očajni Šćekićev otac.

Presudom prvostepenog suda, trećom po redu, Boreta i Bigović osuđeni su na po 30 godina zatvora, jer su organizovali ubistvo policijskog inspektora. Šćekić je, tvrdi tužilac, ispalio smrtonosni rafal u rođaka, a Vujadinović ga je nedaleko odatle čekao u kolima. Boreta i Bigović su uz to osuđeni i za podmetanje eksplozivnih naprava na gradilištu hotela Splendid, koje je prethodilo ubistvu Šćekića, kao i za pokušaj reketiranja Radulovića, suvlasnika tog hotela.

 

Kuću prodavali tri puta skuplje

Radulović je svojevremeno ispričao specijalnom tužiocu za organizovani kriminal, da je preko svojih veza u policiji doznao da iza eksplozija na gradilištu Splendida stoji takozvani barski klan, te da to konkretno radi Alan Kožar za račun Borete i Bigovića. Oni su na taj način pokušali da reketiraju Radulovića i prisile ga da od Borete kupi kuću u blizini budućeg hotela, te da je plati dva i po miliona evra, iako ona vredi barem tri puta manje. Kad se učesnici ubistva dospeli u pritvor, Raduloviću je stigla poruka da će "platiti glavom" jer su zbog njega "razdužili Šćeku".

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here