EPA-EFE/Atef Safadi
Izraelski vojnici

Brojke koje su objavili pripadnici Hamasa pokazuju da Izrael gubi jedno vozilo i da je šest osoba ubijeno ili ranjeno svakih sat i 20 minuta, što znači da je najmanje 3.185 mrtvih i ranjenih tokom 22 dana kopnene operacije u Pojasu Gaze, smatra vojni ekspert general-major Fajez Al-Duvairi.

U analizi za Al Džaziru, Al-Duvairi je naveo da snimci koje objavljuje pripadnici Hamasa pokazuju da je ispaljivanje raketa još uvek efikasno, da minobacačke granate i dalje rade, da se nastavljaju bitke sa nultom sumom i da se na različite načine bore sa raznim statičnim i pokretnim ciljevima.

– Što je Izrael više prodirao u unutrašnjost Gaze, njegova situacija je bila sve teža, što je za borce otpora predstavljalo priliku za veći obračun – dodao je Al-Duvairi, ukazujući da snimci sukoba koji su nedavno objavljeni potvrđuju da Hamas uspešno upravlja bitkom.

– Borci otpora se pokazuju efikasnijim čak i od američkih “Delta Force”, jer vode bitku sa nulte udaljenosti bez ikakve zaštite, zaklona i u civil – kazao je Al-Duvairi, naglašavajući da Izrael neće otkriti svoje stvarne gubitke šest meseci pre okončanja bitke.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here