Vojvodina od Vučića traži obeštećenje

0

Skupština usvojila Informaciju, Pastor morao da prosledi
 

Pastor je Vučiću uputio Informaciju o potrebi obeštećenja Vojvodine po osnovu ulaganja građana pokrajine u izgradnju Naftagasa i drugih delova Naftne industrije Srbije (NIS). Tu informaciju Skupština Vojvodine usvojila je juče, na inicijativu Lige socijaldemokrata Vojvodine.

 

Pastor je istu informaciju uputio i predsedniku Pokrajinske vlade Bojanu Pajtiću i naveo da je u toku rasprave o toj temi na sednici pokrajinske skupštine izneto nekoliko paušalnih ocena, te da su u samoj Informaciji pojedini podaci neprecizni i neprovereni.

 

On se zauzeo za formiranje ekspertske grupe koja bi, polazeći od Energetskog sporazuma potpisanog između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije, Zakona o ratifikaciji tog sporazuma, Zakona o rudarstvu i drugih relevantnih akata utvrdila sve neophodne činjenice, definisala stavove i predložila Skupštini Vojvodine donošenje odgovarajućih odluka.

 

Pastor je podsetio da je sličan predlog izneo i u martu 2013. godine i dodao da toj temi treba pristupiti stručno i odgovorno.

 

NIS je 2008. godine prodat ruskom Gaspromu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here