Youtube/N1
Valentin Incko

Odlazeći ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov izjavio je da što pre visoki predstavnik ode, to bolje, kako bi narodi u BiH uzeli sudbinu u svoje ruke.

– I posle 25 godina od Dejtonskog sporazuma BiH je suverena zemlja. Visoki predstavnik ne bi smeo danas da bude kočnica napretka BiH, jer i u 14 prioriteta Brisela ne može visoki predstavnik biti na putu BiH u Evropsku uniju. Kancelarije visokog predstavnika trebalo je da bude zatvorena 2007. godine, i o tome je odlučio PIK, ali i 13 godina kasnije još uvek je ovde – rekao je on za RTRS.

Prema njegovim recima, dva naroda u BiH žele da se zatvori kancelarija.

– Posle 2007. godine u PIK-u je dominirao stav da funkciju visokog predstavnika treba da preuzme predstavnik EU. Ali pogledajte šta se dešava, visoki predstavnik često pokušava da bude i predstavnik Brisela, direktno govoreći da treba više da bude EU nego Dejtona. Za mene je taj stav neprihvatljiv – rekao je Ivancov.

3 COMMENTS

  1. Sta se i kakva se izjava mogla ocekivati od Rusa. Oni se jos uvjek drze za Srbiju i Bosanske Srbe kao davljenici za slamku. Vezivanje BiH za Evropu i NATO znaci kraj uticaja Rusije na Balkan i Evropu. Problem i se prebacuju direktno na granice Rusije. Kad po stignu dobru cijenu za politicki napustanje Srba prodat ce ih kao sto su i prije prodali. Od srpskih ustanaka pa naovamo

  2. Себи неће у НАТО. Бих не може легално ући у НАТО јер неће постојати одлука ни председништва ни парламентарне скупштине бих. Не брину ти да ли су Руси напуштали устанике(ваљда су 1812 требали бранити Београд од Турака а не Русију од Наполеона) бар нас нису убијали ни нападали. Ми нећемо НАТО. Руси са тим немају везе

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here