Tanjug
Aleksandar Vučić i Nebojša Stefanović

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas Bošnjacima da će u Srbiji biti uvek bezbedni i da je ovo njihova zemlja, a da je na nadležnim organima da preduzmu odgovarajuće mere protiv policajaca koji su u Priboju pevali pesme kojima se preti pripadnicima drugih naroda.

– Bošnjacima u Srbiji kažem da je ovo njihova zemlja i to govorim ovde u Pančevu kao što sam govorio u Sjenici ili Tutinu, jednako koliko i moja i jednako koliko i svih nas i biće apsolutno bezbedni i zaštićeni – poručio je Vučić odgovarajući na pitanje da li se Bošnjaci mogu osećati bezbedno i kakva će biti reakcija države posle snimka koji se pojavio na društvenim mrežama, a na kome se vide policajci u Priboju koji pevaju pesmu u kojoj veličaju zločin u Srebrenici.

Vučić je istakao da niko ne može da misli da je dobro i pametno da se vređaju ili da se preti pripadnicima drugih naroda podsećanjem na ubistva nevinih ljudi, kao i da ne postoji čovek koji to može da opravda.

On je rekao da je taj snimak video u regionalnim medijima, koji, kako je primetio, nedvosmisleno iz Srbije ne žele da emituju bilo šta što bi bilo lepo, a podižu negativne teme.

Vučić je dodao i da je bolje da ne komentariše pisanje hrvatskih medija o ovome, ali je istakao da Srbi i Bošnjaci jedni bez drugih ne mogu ni da žive ni da opstanu.

– Što pre to shvatimo bolje i za jedne i za druge. Pročitao sam na stotine reakcija posle toga što se dogodilo u Priboju i te reakcije nisu na ponos nikome kao ni inicijalni događaji. Mržnja s jedne strane izaziva još veću mržnju sa druge strane i to nikome nije donelo dobro – poručio je Vučić.

On je pozvao sve ljude da vode računa o svojim komšijama i prijateljima Bošnjacima, kao i Bošnjake da vode računa o Srbima.

Kaže da su mu u Sjenici pripadnici VOA i BIA govorili da ne seda u jedan ili drugi restoran jer se tu pevaju pesme Naseru Oriću ili neke druge, ali da on smatra da nije greh ako je negde otišao da pojede zeljanicu ili ćevape.

– Za nas je jedini izbor mir – rekao je Vučić i naveo da je danas dobio pisma i Bošnjaka i Srba i da moli i jedne i druge da razumeju da srpska država neće dozvoliti bilo kakve sukobe, nemire, incidente ili ugrožavanje bezbednosti bilo koga.

– Ponavljam, moja poruka Bošnjacima – ovo je njihova zemlja kao i naša i oni u njoj moraju da se osećaju kao svoj na svome, a uveren sam da će nadlezni organi u skladu sa zakonom preduzeti određene mere – zaključio je Vučić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here