Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je zgrada Ambasade Crne Gore tokom jučerašnjeg protesta bila zaštićena.

On je dodao da crnogorski premijer Duško Marković iznosi notorne neistine o tom događaju, kao i kada kaže da je ugrožena nezavisnost Crne Gore. Vučić je poručio i da Crna Gora ne mora da štiti nezavisnost, jer to niko ne ugrožava, ali i da ne može da uzima srpske svetinje.

– Mi da vam ugrožavamo nezavisnost nećemo, da ratujemo nećemo, da se sukobljavamo sa vama nećemo. Nemojte da lažete svoj narod da vam je ugrožena nezavisnost, vi ste ti koji ste ugrozili svetinje koje nisu vaše, koje ne pripadaju ni MUP ni vladi Crne Gore, nego narodu i Srpskoj crkvi – rekao je Vučić.

Vučić je to rekao reagujući na tvit premijera Crne Gore, koji je napisao da se sinoć u Beogradu dogodio “još jedan necivilizacijski atak na Ambasadu CG i CG zastavu”, da je zaprepašćujući odnos vlasti Srbije i da je Crna Gora pred još jednim izazovom odbrane nezavisnosti i slobode.

– Kako je bila ugrožena kada smo šitili Ambasadu, što zna i njihov ambasador? To sa zastavom nije nešto za pohvalu i čime možemo da se dičimo, ali kako to da nije bila zaštićena ambasada? Crnogorski premijer govori notorne neistine, ali nemojte da govorimo koliko i šta su radili srpskom narodu i šta rade svakog dana – rekao je Vučić.

Naveo je da je sada Crnoj Gori jedini način da izigravaju žrtve, jer je svima jasno šta su uradili sa Zakonom o slobodi veroispovesti.

3 COMMENTS

  1. To su crkve SRPSKOGA NARODA, bli oni u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni… Narod je jedan, a države su političke! Ko se no oseća Srbinom, nek stvara svoje, a ne da otima nečiju dedovinu!

  2. kad bi moglo, al je skoro nemoguce, ajte vi svi milogorci iz ove grozne Srbije u vasu Milu Goru, a nasi Srbi nek dodju da se zlopate u vasu imovinu ovde, pa smo onda svakona svome, a ne ko Ustase sto proterase preko 250.000 Srba rodjenih tamo, uz slavlje pobede nad nejaci za otadzbinu, … Srbija nema aspiracije na Milu Goru to je i samome Milu jasno, al muovako lakse da senluci i kuka o ugrozenosti, od samog sebe u stvari!?

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here