Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je posle gotovo četiri decenije ovo prva poseta kubanskog predsednika Srbiji i da je ponosan i zadovoljan zbog toga, izražavajući zahvalnost na podršci koju ta zemlja pruža teritorijalnom integritetu Srbije.

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Kube Migelom Dijasom-Kanela Bermudesom istakao da je zadovoljan što je kroz razgovor mogao da razume poziciju Kube kao i da vidi kako se kubanski narod bori za slobodu i opstanak, kao i da dve zemlje dalje rade na unapređenju odnosa.

– Zahvalan sam na podršci teritorijalnom integritetu Srbije i moram da kažem da uz podršku predsednika Kube i ministra spoljnih poslova smo imali veliku podršku u latinoameričkim i karipskim zemljama – rekao je Vučić i istakao da su naši prijatelji sa Kube uvek bili od pomoći i davali podršku teritorijalnom integritetu Srbije.

Vučić je poručio i da Kuba može da računa na prijateljstvo naših građana, navodeći da kubanski narod u Srbiji uživa veliko prijateljstvo i uvažavanje.

On je rekao da je sa kubanskim predsednikom razgovarao o raznim vidovima saradnje, a da posebno interesovanje postoji za saradnju u zdravstvu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here