Vučić: Izgradnja uništenih kuća počinje na Vidovdan

0

Izgradnja kuća porušenih u poplavama počinje u subotu, dok će građanima čije su kuće oštećene biti isplaćeno po 2.000 evra
 

Premijer je novinarima na skupu Saveta stanih investitora rekao da će građanima kojima su kuće oštećene u poplavama biti isplaćeno po 2.000 evra kada budu završene procene štete.

 

"Pomoć će biti isplaćena kada budu završene procene i kada budemo imali liste. Neće to da bude bacano iz aviona. To će dobiti oni koji imaju štetu od 2.000 evra ili veću od toga, a na svi građani", rekao je Vučić.

 

On je rekao da će procene biti završene u najkaraćem mogućem roku da ne bi bilo "krađi i pljački kao što je bilo u Kraljevu i Valjevu" i dodao da se procene rade zajedno sa EU i UN.

 

"Čim to završimo građani će dobiti novac koji smo opedelili", rekao je Vučić i dodao da postoji mogućnost da se i na donacije iz Srbije ukine obaveza plaćanja poreza, ali da razume Ministarstvo finansija u oklevanju da se to uradi zbog pokušaja zloupotreba.

 

Srbiju su polovinom maja pogodile poplave u kojima je oštećen veliki broj objekata, a preliminarna direktna šteta procenjena je na 600 milona evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here