Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas po podne sa specijalnim predstavnikom Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Vučić se na početku zahvalio Miroslavu Lajčaku na poseti.

– Lajčak može da garantuje objektivnost i nepristrasnost u procesu. Teme su nama bolne, ali kompromisna rešenja nikada ne mogu da budu laka za Srbiju – kaže Vučić.

Dodaje i da se očekje nastavak dijaloga već u julu.

Kako dalje navodi, sutra je sastanak sa Putinom, ali se nada da će do sastanka u Vašingtonu imati vremena za jedan sastanak sa predstavnicima iz Brisela.

– Svakako da nas ne očekuju laki dani, neće biti lakih pitanja za SRbiju, ali se nadam da ćemo uspevati da čuvamo naše vitalne i nacionalne interese – objašnjava predsednik.

Lajčaku je, navodi, rekao da dijalog nema smisla ako samo jedna strana učestvuje.

– Mi smo otvoreni za razgovor, ali to je stvar koji tražimo od druge strane, a ne da nam pred svaki razgovor uruče tabelu zahteva koje je nemoguće ispuniti – kaže Vučić i dodaje da je navažnije razgovarati o ispunjavanju Briselskog sporazuma.

– Još jednom hoću da se zahvalim EU za solidarnost tokom epidemije koronavirsa i da se zahvalim Lajčaku, u Srbiju je uvek dobrodošao – dodaje.

– Put Srbije u EU je blisko vezan za ovaj dijalog – kaže Lajčak.

On je rekao da je satsanak bio dobar, i da se govorilo o konkretnim metodologijama i datumima.

Vučić i Lajčak su prvo razgovarali “tet-a-tet”, a zatim je usledio sastanak u širem sastavu.

Nakon toga su usledile izjave za medije.

Lajčak je oko 17 sati stigao u Beograd i pravo sa aerodroma uputio se u vilu “Mir” na razgovor sa predsednikom Srbije.

5 COMMENTS

  1. O kakvom kompromisu ovaj lupa? Treba da govori o resenju, a to je oslobodjenje zemlje od njegovih gazda i saradnika. Ali, on ne moze biti ukljucen u akciju. Najpre pad i beg iz zemje, koja ne moze biti njegova otazbina.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here