EPA/Koca Sulejmanović
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da ne može da očekuje da će Zakon o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori biti povučen i dodao da podržava narod koji mirno protestuje, traži svoja prava i želi da sačuva svoje svetinje.

Na pitanje da li se nada da će Zakon o slobodi veroispovesti ipak biti povučen, Vučić je rekao da se uvek nada, ali da bi bilo besmisleno da kaže da to očekuje.

– Nadam se, bilo bi dobro, a i ako se to ne dogodi, ovaj glas koji je podignut, jeste glas nepokorenog naroda, naroda koji neće da odustane od svojih svetinja i od svog identiteta. Ako neko dirne u identitet naroda, onda dobije takav odgovor kakav smo videli prethodnih nedelja. Tako da, šta god vi pravno radili, suštinski, na terenu ljudi se ponašaju drugačije – rekao je Vučić za Sputnjik.

Na pitanje kako država može da pomogne Srbima da odbrane svoje svetinje u Crnoj Gori, rekao je da misli da “mi na najpametniji i na vrlo dostojanstven način to činimo”.

– Dakle, nemešanjem u unutrašnje stvari Crne Gore, ali ističući i boreći se za prava našeg naroda u Crnoj Gori, za opstanak Srpske pravoslavne crkve, ne na nasilan način, već na jedan pristojan, demokratski, pravni način, čini mi se da smo pronašli najbolju moguću meru – rekao je Vučić.

3 COMMENTS

  1. upotrebite onu titovu cad je imao problem sa italianima i englezima kad je upozorio zapad
    sa recima (ako talijanski vojnik zade u trst zaci ce i yugoslovenski ) staljin se pozurio i odma ponudio pomoc i tako su slovenci dobili jos dve teritorije od italije za zamjenu za trstsrbija se nesmije plasiti od natoa no visedukanovica treba isterati sto prije na bilo koji nacin dok nestvore jos veci problem jer to je lako na balkanu

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here