Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u narednom periodu očekuje do sada najteže pritiske po pitanju sankcija Rusiji.

– Vidi se kako se u Srbiji zatvara taj obruč na političkoj sceni, da me u potpunosti izoluju ne bi li primorali Srbiju da promeni politiku – rekao je Vučić.

On je ukazao i da u medijima postoje samo Amerikanci ili Rusi i da nema balansirane priče.

– Očekujem brojne probleme. Situacija u Ukrajini je takva da je jasno da Rusiju ne možete pobediti na bojnom polju. Neću reći ni da Rusija može da pobedi. Ali svi su očekivali da će Ukrajina lako pobediti sa zapadnim oružjem, ali od toga nema ništa. Sve rupe Zapad hoće da zapuši, i zato će pojačati pritisak na Srbiju – kazao je Vučić.

On je poručio da će Srbija nastaviti da vodi svoju politiku i da neće biti izolovana, iako nije laka situacija. Istakao je i da Srbija mora da vodi odgovornu politiku i da gleda kako da ide napred.

– Ako ćemo da svima podilazimo, ako će Brisel, Vašington ili Moskva da nam vode politiku, šta će nam onda Vlada i predsednik – rekao je Vučić.

2 COMMENTS

  1. Vucicu neutralnost bez EU . AU ce u skoro vreme puci a mi ako sad uvedemo sankcije Rusiji i izgubimo dobrog saveznika koji nam je pomagao u naj tezim vremenima onda je sledeca Kina pa priznanje Kosova i nakon 2 godine rasturi se EU sistem sta onda. Vucicu Srbiji nije mesto u EU neko ti raspisi Referendum ili EU ili bez nje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here