Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da postoje ozbiljni pritisci na srpsku vojsku i namensku industriju, jer mnogi teško podnose vojnu neutralnost Srbije i to što zemlja samostalno donosi odluke.

Na pitanje novinara da li je nedavno hapšenje zbog iznošenja tehničke dokumentacije iz fabrike “Prvi partizan” samo jedan vid narušavanja i “izguravanja” srpske odbrambene industruije iz poslova, Vučić je odgovorio:

“To je jedna od stvari”.

Predsednik je rekao da postoje ozbiljni pritisci na srpsku vojsku i namensku industriju i da je ta tema mnogo “teža” od onoga kako danas izgleda i, kako je naveo, manje povezana sa slučajem na kojem je “neko mislio da bog zna šta izgradi”.

– Imamo drugih problema jer vojna neutralnost Srbije, samostalnost u donošenju odluka mnogi drugi ne mogu lako da podnesu i zato će nastaviti sa tim – rekao je Vučić.

On je naveo da je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg kokretan kada kaže da je Srbija vojno neutralna i da može sama da odlučuje, ali da postoje druge vrste pritisaka, o kojima, kaže, sad ne sme javno da govori.

5 COMMENTS

  1. Pa, pokriva privatnike kojima je dao dozvole da trguju smrću…na štetu države.Ovo samo budale mogu progutati

  2. A, neeee. To zamenjivanje teza i strane zavere vise ne mogu da prodju. Lagano se klupko afere o prodaji oruzija odmotava i vodi pravo do vas aktuelni predsednice. Nema vise vadjenja na pritiske na Srbiju. Sada je red na proveru vase licne odgovornosti i odgovornosti ministra policije.

  3. Pritiske treba ignorisati, pa ako neko hoce rat – neka izvoli. Celom svetu je jasno da su se stvari izmenile i da su karte ponovo mesane. To je jasno i onima sto pritiskaju pa hoce da na blef obave posao. Prete a nemaju sa cime. Sta Srbi imaju jos da izgube?

  4. A. VUCICU TEBI SVI VRSE NEKI PRITISAK NA SRBIJU DA BI JE TI SPASAVAO. NA TITA NIKO NIJE VRSIO PRITISAK.

  5. nedaj vodjo da ti preotmu trgovinu, kad odes u mirovinu mogu da ti smanje penziju, pa kako preziveti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here