Tanjug
Manuel Saracin i Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je danas da je imao iskren i težak sastanak sa nemačkim izaslanikom za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom kojem je poručio da će se Srbija suprotstaviti poniženjima koja su joj pripremljena u Savetu Evrope i Ujedinjenim nacijama.

– Iskren i izuzetno težak sastanak sa Manuelom Saracinom. Gotovo ni u čemu nismo saglasni sem u stavu da je potrebno očuvanje mira na Zapadnom Balkanu – naveo je Vučić.

Dodao je da je rekao nemačkom izaslaniku da je Srbija teritorijalno i brojčano mala zemlja, ali zemlja ponositih ljudi, koji će se, kako je naveo, suprotstaviti poniženjima koja su joj pripremljena u SE i UN.

Ranije danas mediji su objavili da će Srbija na adrese svih članica Saveta Evrope poslati non-pejper u kojem će se naći činjenice i jasno pobrojani argumenti zbog kojih Kosovo ne bi smelo da postane deo pomenute organizacije.

Kako se navodi, u dokumentu će biti popisani svi etnički motivisani napadi na Srbe, otimanje imovine, skrnavljenje crkava, manastira i grobalja, primeri uzurpacije zemljišta na kojem Priština gradi vojne baze, montirani procesi koji se vode protiv naših sunarodnika pred sudovima bez svedoka, kao i to da privremene vlasti više od 4.000 dana odbijaju da ispune obavezu iz Briselskog sporazuma i formiraju Zajednicu srpskih opština.

Takođe, dokument će sadržati i argumente na koji način je ukidanje dinara na KiM dovelo Srbe na rub egzistencije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here