Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će sledeće godine posebna pažnja biti usmerena na dve oblasti – obrazovanje, koje obuhvata nauku i školstvo, i zdravstvo.

– Uložićemo mnogo više novca i verovatno ćemo mnogo toga da menjamo, to se neće odnositi na povećanje prihoda, mada će biti i toga i to značajnije u odnosu na druge sektore. Radićemo na ulaganju u dualno obrazovanje koje se pokazalo kao prednost – rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je istakao i da će gledati da se u Srbiju dovedu najeminentniji evropski univerziteti, kako bi se sprečilo da mladi odlaze na univerzitete za koje misle da su bolji nego u Srbiji.

– Deo tih univerziteta ćemo u naredne dve godine dovesti u Beograd, time ćemo dodatno pojačati naše univerzitete koji će tako onda da napreduju i rastu. Sredstva za to obezbedićemo već u prvih 6,7 meseci kroz rebalans – rekao je Vučić.

Istakao je da će se ulagati u ljude u zdravstvu i da će svi dobiti posao.

– Moramo da pokažemo brigu za ljude, ne da ulažemo samo u zidove, već da se unutar popune i da se tu nalaze mamografi i oprema – rekao je predsednik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here