EPA/Martin Divisek
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima dogovoreno potpisivanje prvog ugovora za kupovinu dronova “samoubica” i da su ostali samo još tehnički detalji.

Vučić je potvrdio da će taj ugovor biti potisan u roku od 48 sati.

– Mi smo o tome razgovrali sa šeikom Muhamedom još kada sam poslednji put bio u Emiratima i de fakto dogovorili, i ostali su još bili tehnički detalji. Idemo u to, jer je to budućnost. Samo je pitanje sada kako ćemo da se snalazimo. Iz Rusije smo već naručili (ruske sisteme za protivelektronska dejstva) Krasuhu i Repelent, i drugo za ometanje vazduhoplova i dronova – rekao je juče Vučić za TV Pink.

Predsednik je kazao da je sada ta nabavka malo komplikovanija za Krasuhu jer je veća, dok Repelent može lakše da se transportuje u Srbiju. “Krasuha je već ozbiljan problem”, dodao je Vučić. Poručio je da će Srbija u jednakoj meri da ulaže u razvoj oružja i oruđa za napad i odbranu.

5 COMMENTS

  1. Svako oružje koje smanjuje gubitak ljudi u eventualnom sukobu je dobrodošao – neka mi imamo sve što nam treba, a molićemo se Bogu da ga nikada ne upotrebimo !!!

  2. Зашто Срби нису у стању да праве своје дронове него морају да их купују од Арапа?
    Зато што су Срби одабран народ 🙂

  3. Hvali nasu ratnu masineriju,gde novce zaradjujemo/Odjednom kupuje neke samoubice tamo negde gde niko nista ne kupuje.Naravno da je skrivanje novaca u pitanju.
    SAMOUBICE/valda misli da sami sebe ubijamo a on da se sunca u Emiratima

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here