Vuković: Svi imaju iste pozicije

0

Trofejni pivotmen reprezentacije Jugoslavije i šabačke Metaloplastike sredinom 80-ih godina prošlog prva iskušenja na novom poslu veka imaće na predstojećoj "EHF nedelji".

"Nisam imao mnogo vremena, ali sam pokušao da stupim u kontakt sa svim potencijalnim reprezentativcima. Ima mnogo uvređenih i povređenih, a ja pokušavam da okupim sve raspoložive snage", rekao je Vuković u intervjuu listu "Politika".

 

"Mladen Bojinović, koji nije igrao u Austriji, što mislim da je bila velika greška, dolazi na pripreme. Do Nikolića nisam uspeo da stignem, ali za to ima vremena, jer ‘Španci’ imaju obaveze u Asobal ligi i neću insistirati da učestvuju u ovoj akciji".

 

Vuković (51) je zvao i Milutina Dragićevića, koji se nezadovoljan statusom sam povukao sa priprema za poslednje EP.

 

"Nijedan igrač, bez obzira kroz šta je sve prošao, neće imati prednost u odnosu na ostale", naglasio je selektor i rekao da do mečeva sa Češkom, u okviru kvalifikacija za SP, neće imati vremena da iz korena promeni igru nacionalnog tima.

 

"U ovom trenutku bi trebalo da budemo praktični i da pokušamo da svoje mane prikrijemo koliko god je to moguće, a vrline da iskoristimo na najbolji način. Čehe predvodi najbolji igrač EP u Austriji, Filip Jiha, tako da nas očekuje težak ispit. Dobro je što nećemo biti pod pritiskom iz Saveza, a nadam se da ga ni mediji neće stvoriti. Najbitnije je da se ekipa stabilizuje posle katastrofalnog rezultata u Austriji", zaključio je Vuković.

 

Selektor saopštio spisak za nedelju EHF
Novi selektor rukometne reprezentacije Srbije Veselin Vuković saopštio je spisak igrača za predstojeću EHF nedelju.

Na Vukovićevom spisku nema igrača iz španskih klubova, dok će Milutin Dragićević, koji je prihvatio poziv, propustiti okupljanje reprezentativaca iz ličnih razloga:

golmani: Darko Stanić (Koper), Dragan Marjanac (Seged)

levo krila: Jožef Holpert (Crvenka), Marko Ćuruvija (Metalurg)
desna krila: Nikola Kojić (Celje), Dragan Tubić (Kielce)
bekovi: Mladen Bojinović (Monpelje), Momir Ilić (Kil), Nenad Vučković (Melsungen), Žarko Šešum (Vesprem), Momir Rnić (Gorenje), Danijel Anđelković (Seged), Vladica Stojanović (Melsungen), Uroš Mitrović (Kreteil), Petar Nenadić (Seged), Aleksandar Stojanović (Kadeten), Vukašin Rajković (Handbold), Marko Vujin (Vesprem)

pivotmeni: Rastko Stojković (Kielce), Milutin Dragićević (Silkeborg), Uroš Vilovski (Vesprem)

rezerve: Marinko Kelečević (Ferencvaross), Nemanja Pribak (Kolubara), David Rašić (Kolubara).

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here