Ubedljiv poraz “crveno-belih” u utakmici trećeg kola Lige šampiona protiv Totenhema – 5:0.

Totenhem – Zvezda 5:0 (3:0)

1:0 Kejn u 9, 2:0 Son u 16, 3:0 Son u 44, 4:0 Lamela u 57, 5:0 Kejn u 72.

Totenhem: Gazaniga, Orije, Sančez, Vertongen (od 73. Fojt), Dejvis, Sisoko, Ndombele, Lamela, Dele Ali (od 79. Le Selso), Son (od 67. Dajer), Kejn. Trener: Poketino (Argentina).

Zvezda: Borjan, Gobeljić, Mulinović, Degenek, Rodić, Vulić, Kanjas (od 63. Petrović), Mateo Garsija, Marin, Van la Para (od 82. Vukanović), Tomane (od 63. Pavkov). Trener: Milojević.

Rezerve su bili i golman Popović, Ivanić, Babić i Žander.

I u debitanstskoj i u ovoj sezoni Lige šampiona Zvezda je kao gost na svojoj koži osetila kolika je razlika u njenoj klasi i klasi vodećih evropskih klubova, a Totenhem to jeste jer je evropski viceprvak i među najboljima je na Ostrvu. Uzalud su bile potajne nade njenih navijača da će se ućariti nešto u kriznim danima njenog suparnika.

Totenhem je “crveno-belima” od početka stavio na znanje da će mu ta utakmica biti vododelnica s koje će osokoljen da pođe u dalje bitke pa i za jedno od prva dva mesta koja iz grupe vode u osminu finala. Već u 16. minutu bilo je 2:0.

Zvezda se do kraja prvog poluvremena okuražila, imala je neke polušanse, ali je primila još jedan pogodak. U drugom delu ista slika, s tim što je Totenhem imao još više prostora za protivnapade. Osećalo se da će se Zvezdina mreža još tresti, a na njenu sreću bilo je to još samo dva puta.

“Crveno-beli” imaju priliku da se iskupe pred svojom publikom 6. novembra, u sledećem kolu.

88`: Umalo da Kejn postigne het-trik. S lakoćom je ušao u kazneni prostor pored Milunovića, ali je bio blizu gol-aut linije pa je Borjan dobro zatvorio ugao na pokušaj engleskog golgetera.

72`: 5:0 – Kejn je primio loptu na strani, a onda je elegantno majstorski, Gobeljiću kroz noge, pogodio po zemlji suprotan ugao.

70`: Marin, isto kao protiv Bajerna u Minhenu, plasirao je loptu pored leve golmanove stative.

66`: Mateo Garsija je stavio zemljaka Gazanigu na iskušenje. Šutirao je špicom iz neposredne blizine iskosa, ali pravo u Totenhemovog golmana koji je dobro zatvorio taj bliži ugao.

64`: Son je šutirao tik pored Borjanove leve stative. Kejn se ljutnuo na njega što mu nije dao loptu, smatrajući da je bio u boljoj situaciji za pogodak.

63`: Dvostruka izmena u Zvezdi. Umesto Tomanea igraće Pavkov, a umesto Kanjasa Petrović.

58`: 4:0 – Orije je prodro u kazneni prostor, dodao je loptu Lameli koji je imao vremena i da se okrene prema golu, a pošto je Zvezdina odbrana bila nepomična, njemu je ostao najlakši deo posla – da zatrese mrežu neometeno.

57`: Gobeljićev šut iz šesnaesterca pravo u naručje Totenhemovog golmana.

55`: Lamela je šutirao po zemlji pored gola pošto se ubacio u šesnaesterac, a Son je i uočio da mu dolazi s desne strane.

51`: Kejn je oštro centrirao na peterac. Lamela je zahvatio loptu ispred dva Zvezdina igrača, ali ne onako kako je i želeo.

Totenhem igra 40. meč u Ligi šampiona, a prvi put je dao najmanje tri gola u prvom poluvremenu

44`: 3:0 – Marin je izgubio loptu na sredini terena, dajući Totenhemu priliku za brzi protivnapad. Lepo je uočeno da Son umiče na drugoj strani, a kada je pravovremeno dobio loptu, rutinski ju je sproveo u gol pored Borjanove desne noge.

37`: Umalo da Marin s pet-šest metara Gobeljićev jak šut koji nije išao u gol skrene u mrežu.

31`: Bio je prvi korner za Zvezdu koja se okuražila u poslednjih nekoliko minuta pa se i približila Totenhemovom golu.

Od Kejnovih 17 golova u Ligi šampiona prvi protiv Zvezde je bio njegov 15. u takmičenju po grupama (88%).

Kejnova radost posle pogotka

27`: Na Gobeljićev centaršut Van la Para je glavom šutirao, ali lopta nije imala jačinu da ozbiljnije ugrozi argentinskog golmana Gazanigu, koji je ipak načinio paradu.

24`: Borjan paradom u letu sprečio još jedan Totenhemov pogodak. Posle filigranske akcije po zemlji Lamela je iz koraka šutirao u bliži gornji ugao.

16`: 2:0 – Lamela je centrirao na drugu stativu, a tamo je usamljen bio Son koji je rutinski sproveo loptu u mrežu pored Borjana, ostavljenog na milost i nemilost igraču iz Južne Koreje.

9`: 1:0 – Тotenhem je poveo iz prvog kornera na utakmici. Kejn je krenuo u susret lopti. Iskrao se Degeneku, Tomane je zakasnio da skoči bolje od njega, a delić sekunde je takvom strelcu dovoljan da zatrese mrežu glavom.

Malobrojni Zvezdini navijači

5`: Son je u odsudnom času mlako šutirao kad je ušao u šesnaesterac pa je lopta bila lak plen za Borjana.

2`: Ponadala se Totenhemova publika da će Kejn biti delotvoran kada je zalomio Degeneka u Zvezdinom kazenom prostoru, ali se najbolji strelac “pevaca” odmah okliznuo. Opasnost je otklonjena.

Utakmica je počela

Sudi Italijan Gvida. Zvezda je kao i u Minhenu u teget opremi.

U odnosu na debakl protiv Bajerna pred svojom publikom (7:2) u prošlom kolu Totenhemov trener Argentinac Poketino je izvršio četiri izmene. Mesta u odbrani su izgubili belgijski half Aldervejreld i levi bek Rouz. Igraće Kolumbijac Sančez i Dejvis. Zadnji vezni su Francuzi Ndombele i Sisoko, a udarnom triju Dele Ali-Son-Kejn pridružen je argentinski krilni napadač Lamela.

U Zvezdinom timu sve je isto kao iz pobede protiv Olimpijakosa na “Marakani” osim što u bloku pred odbranom neće igrati Jovančić već Vulić, koji je poverenje zaslužio kao “džoker” protiv grčkog tima, ušavši u igru baš umesto njega.

 

Milan Rodić na zagrevanju uoči utakmice

Dolazak Zvezdinog tima na Totenhemov stadion

2 COMMENTS

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here