Tanjug
Aleksandar Vulin

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin danas je na sastanku sa načelnikom Policijske uprave za grad Beograd Veselinom Milićem i sa svim načelnicima Uprave kriminalističke policije Beograda poručio da je glavni prioritet u njihovom radu bezbednost građana Beograda.

Vulin je ocenio da je Beograd bezbedan grad, ali da to nije razlog da se bezbednost ne podigne na još viši nivo, navodi se u saopštenju MUP-a.

Ministar je najavio još veće prisustvo pripadnika policije na ulicama Beograda i niz drugih aktivnosti pripadnika policije u cilJu veće bezbednosti građana.

Osvrnuvši se na nedavno nasilje huligana u Beton hali, ministar je kazao da se tako nešto više neće ponoviti u našem glavnom gradu, te da će pripadnici policije do kraja rasvetliti sve okolnosti ovog događaja i da će se nalogodavci pronaći.

„Beograd je siguran grad i svaki građanin naše prestonice mora da bude bezbedan i zaštićen. Brzom i pravovremenom akcijom pripadnika policije nasilničke grupe su pohapšene. Naša ključna poruka nasilnicima je da razbijanje Beograda i maltretiranje građana nije dozvoljeno i da tako nešto neće proći nekažnjeno i bez posledica. Očekujem vašu još veću angažovanost u cilju podizanja nivoa bezbednosti građana”, poručio je Vulin.

Ministar je još jednom naglasio da se zalaže za oštriju kaznenu politiku prema nasilnicima.

Na sastanku su razmatrani dalji zadaci i prioriteti u borbi protiv kriminala u glavnom gradu, sa posebnim akcentom na borbu protiv narko-dilera i uličnog kriminala.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here