Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Popularna aplikacija WhatsApp testira funkciju tajnih kodova za zaključane razgovore.

WhatsApp je predstavio funkciju “Chat Lock” u maju ove godine. Kao što naziv sugeriše, ova funkcija omogućava da zaključate određene razgovore u bezbednom folderu kojem samo vi možete da pristupite. WhatsApp sada radi na novoj funkciji “tajnog koda” koja će dodati još jedan nivo bezbednosti vašim zaključanim razgovorima. Ova funkcija je trenutno u fazi testiranja i još uvek nije dostupna beta testerima.

Tajni kod WhatsAppa će vam u suštini omogućiti da kreirate prilagođenu lozinku za zaključane razgovore. Ovaj tajni kod, koji je prvi uočio WABetaInfo, pomoći će u lociranju zaključanih razgovora tako što ćete ga ukucati u polje za pretragu. Tako možete da unesete tajni kod i pronađete zaključano ćaskanje u polju za pretragu ili na svom pratećem uređaju. Možete da koristite reč ili emodži kao prilagođenu lozinku za zaključane razgovore.

Sa ovom prilagođenom lozinkom moći ćete da kreirate i koristite drugačiju lozinku od one na vašem telefonu. WhatsApp već obezbeđuje zaključavanje aplikacije pomoću otiska prsta, otključavanja preko crta lica ili PIN-a. Sa zaključavanjem razgovora možete da sakrijete i zaštitite lične razgovore, a prilagođena lozinka ne samo da će dodati još jedan nivo bezbednosti, već će vam pomoći i da je lako pretražujete.

WhatsApp je već otkrio planove p tome da radi na ovoj funkciji kada je prvi put pokrenuo Chat Lock. Takođe radi na dodavanju Chat Lock na prateće uređaje. Za sada je ova funkcija u fazi testiranja i još uvek nije dostupna čak ni beta testerima. Ali očekuje se da će uskoro biti dostupna svima.

Za one koji nisu upoznati, WhatsApp vam omogućava da zaključate razgovore i da ih sakrijete sa chat liste. To možete učiniti tako što ćete otvoriti ćaskanje na WhatsAppu, izabrati informacije o ćaskanju i pomeriti se nadole da biste pronašli opciju “Chat Lock”. Kada ga zaključate, videćete folder na vrhu liste za ćaskanje sa vašim zaključanim razgovorima. Ovaj folder će biti zaključan i može se otvoriti samo pomoću vašeg lica, otiska prsta ili PIN-a.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here