Za Bosiljak svirali i akademci

0

Sjajan nastup: Folklor Ostroga iz Linca
 

Najmlađi članovi našeg udruženja uz pratnju orkestra profesora Zorana Gajića, otpevali su i himnu udruženja "Bosioče moj zeleni" na oduševljenje velikog broja gostiju. Zatim je orkestar, u kojem su bili i studenti Muzičkog univerziteta u Lincu, odsvirao pesmu "Ajde Jano ajde dušo" u obradi profesora Gajića.

 

Tradicionalni doček

Na ulazu u salu u centru Štadl Paura goste su čekali domaćini obučeni u srpske narodne nošnje. Dve dame i predsednik kluba Dejan Mikić, služili su pogaču, so i rakiju, po tradiconalnom srpskom običaju. Vredne članice Bosiljka su se potrudile da pripreme i raznovrsne kolače, a muškarci su bili zaduženi za ćevape u lepinji.

Slavlje su uveličali gosti iz klubova Božuri iz Licena i Ostrog iz Linca. Program je vodila učiteljica Milka Šurlan.

Na bini su se zatim ređali mladi umetnici. Prvo je svoje umeće na harmonici pokazao i mlađani Saša Radić, član Bosiljka. Usledili su nastupi folklora. Na binu su izašli najmlađi članovi KUD-a Božuri iz Licena, koji su uprkos daljini stigli na proslavu prijatelja iz Velsa. Oduševljenje je izazvao i nastup folklora Ostroga iz Linca.

Najmlađi članovi Bosiljka, "pilići" su otpevali prvo pesmu "10 božjih zapovesti", a zatim izveli, kratku predstavu "Sveti Kozma i Damjan".

 

Simpatične devojčice su nagrađene dugotrajnim aplauzom. Sve je upotpunio dečak Vasilije Iličić, koji je održao tradicionalnu srpsku zdravicu doborodošlice, na kojoj bi mu zavideli i daleko iskusniji govornici.

Folkloraši Božura i Ostroga su izveli još po jednu koreografiju, a da su se domaćini dobro pripremili za ovu priredbu potvrdila je pevačka grupa Bosiljka. Ređale su se numere "Ej dođi lolo", "Pošla Trojanka na vodu", "O, moj Mile", "Sedi Mara"…

Na kraju je folklorna sekcija domaćina pod rukovodstvom koregrafa Zorana Jovanovića izvela jo nekoliko koreografija. Veselje je nastavljeno uz igru gostiju i muziku orkestra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here