pixabay.com

Saradnik pri Evropskom parlamentu Federika Volk objavila je projekciju o perspektivi članstva zemalja Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji gde se navodi da su Kosovu potrebne 62, a Srbiji 40 godina za ulazak EU uz komentar da je “Srbiji potrebno mnogo više”.

Volk je putem društvene mreže “X” objavila tabelu u kojoj se navodi da je Crna Gora najbliža EU i da joj treba 38 godina, a najdalja je Bosna i Hercegovina kojoj treba 68.

Rezultati ove projekcije zasnovani su na ocenama Evropske komisije o spremnosti zemlje da prihvati obaveze za članstvo u Evropskoj uniji, pa bi tako Kosovo za 62 godine moglo u EU, Albanija za 48, a Srbija i Severna Makedonija 40.

– Da sam jedna od tih zemalja, ne bih verovala da će se ikada nešto promeniti. A Srbiji je potrebno mnogo više od 40 godina – navela je Volk.

4 COMMENTS

  1. A Bugarskoj i Rumuniji one 2007 godine bilo 100 godina potrebno jer nista nisu ispunili i opet usli u toj Ređavoj Eu.Zato mi i NE trebamo tamo ulaziti bolje BRIKS. NE U EU.

  2. Pa ko jos normalan vidi celovitu eu. I kome ona donosi dobro osim dve drzave koje exploatisu druge . Menjaju zakon kako im odgovara dok drugi samo klimaju glavom.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here