Pixabay.com

Sudija zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomesečni pritvor 42-godišnjaku koji je osumnjičen da je na području Zagreba, od maja 2021. do 21. jula 2023, koristeći pištolj igračku, počinio 43 razbojništva i ukrao gotovo 25.000 evra, saopšteno je iz Državnog tužilaštva (DORH).

U saopštenju se precizira da je istražni sudija, na predlog zagrebačkog Opštinskog krivičnog državnog tužilaštva, odredio pritvor 42-godišnjaku zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.

Tužilaštvo sumnjiči 42-godišnjaka da je u 43 navrata počinio razbojništva u raznim trgovačkim društvima, na benzinskim pumpama i u domovima zdravlja, prenosi Index.

Pritom je, kako se ističe, pretio zaposlenima metalnim pištoljem igračkom te uzimao i u svoju korist zadržavao različite novčane iznose.

Zagrebačka policija je prošlog petka uhapsila 42-godišnjaka, nakon što je opljačkao apoteku u Rapskoj ulici.

Policija je dodala da je razbojnik pljačkao trgovine, apoteke, pošte, kioske i pumpe maskiran zimi kapom, a leti kačketom.

Policija je saopštila da je reč o pištolju igrački, što zaposleni u trenutku pljačke nisu mogli da uoče zbog stresne i opasne situacije po njih, kao i da je ukupna materijalna šteta procenjena na 24.886 evra.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here