Za Sergeja i Vanju 2,7 miliona evra?!

0

 

NOVOSADSKI BISERI: Vanja i Sergej Milinković Savić
 

 

Vojvodina je na dobrom putu da ovog leta ubere plodove dobrog rada sa dečacima u Sportskom centru "Vujadin Boškov".
Najviše pažnje stranih klubova privlače braća Sergej i Vanja Milinković Savić. Stariji, 19-godišnji Sergej, član šampionske generacije srpskih omladinaca, "eksplodirao" je ovog proleća, dok 17-godišnji Vanja još čeka šansu u prvom timu, ali je standardan u mlađim nacionalnim selekcijama.
Skauti bogatih klubova su ih odavno primetili, a prvi je udicu zabacio belgijski Genk. Da li će do transfera doći teško je reći, jer Vojvodina ne želi da se odrekne dvojice talentovanih igrača za male pare. Navodno, Novosađani su saopštili Belgijancima da je cena 2,7 miliona evra za obojicu.
Pitanje je samo koliko od te sume sleduje klubu, a koliko nepoznatoj agenciji, koja je već otkupila deo ekonomskih prava Sergeja Milinkovića Savića, što je nedavno potvrdio i novi predsednik Vojvodine Zoran Pavlović.
Najverniji navijači, popularni "firmaši", prethodno su izrazili sumnju da je stariji Milinković Savić prodat za svega 360.000 evra. Pavlović je to delimično demantovao, ali je jasno da će deo kolača od eventualne prodaje završiti u džepovima menadžera.

 

Divovi na terenu
Sergej je rođen 27. februara 1995. godine, visok je 192 cm i igra u veznom redu. Standardni je član omladinske reprezentacije, sa kojom je prošlog leta osvojio titulu evropskog šampiona.
Vanja je golman, rođen 20. februara 1997. godine, a visok čak 202 cm. Standardni je član kadetske, a već je debitovao i za omladinsku reprezentaciju.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here