Za ugrožene poplavama 77 miliona dinara

0

 

Za Zaječar je predviđeno 20 miliona dinara, Aleksinac, Požegu i Knjaževac po osam miliona dinara, Negotin šet miliona, Svrljig četiri miliona i Boljevac tri miliona dinara.

 

Opštine Merošina, Doljevac, Koceljeva, Ub, Lajkovac, Ljig, Vladimirci, Žitorađa, Priboj i Prijepolje dobiće po dva miliona dinara, navedeno je u saopštenju.

 

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić izjavio je danas da je situacija u poplavljenim područjima stabilna.

 

"Situacija je stabilna ne samo u Zaječaru nego i u ostalim područjima. U Zaječaru je cele noći trajalo dežurstvo svih pripadnika jedinice za vanredne situacije. Došli su ljudi iz Beograda, Kragujevca, Jagodine, Zaječara i okoline, više od 70 pripadnika sektora je bilo dežurno", rekao je Marić Tanjugu.

 

Marić je naveo i da se državna pomoć može očekivati "veoma brzo".

 

"Prema informacijama kojima mi raspolažemo ta pomoć treba da usledi veoma brzo. U ovom momentu najvažnije je da pomoć ode tamo gde je najpotrebnija. Znam da zvuči kao fraza, ali Zaječar je jako zahvaćen ovom elementarnom nepogodom i šteta je možda najveća", rekao je Marić.

 

On je podsetio da je ogromna površina obradivih površina pod vodom kao i da su u toku procene materijalne štete.

 

"Procena štete za neke teritorije se radi, a za neke je već urađena", rekao je Marić i dodao da će o vidovima pomoći ugroženim područjima odlučiti Vlada Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here