Zabava za pamćenje

0

 

SLIKANJE S PRINCEZOM: Bogdana i Katarina

Minulog vikenda đaci Dopunske nastave na srpskom jeziku iz Bazela i Buksa, njih četrdesetak u pratnji svojih roditelja i nastavnice Anđelke Krasojević proveli su nezaboravan dan u Evropa parku u Rustu kraj Frajburga.
– Đaci obožavaju Evropa park i svake godine traže da ih tamo vodimo, kažu da je to najbolja zabava na svetu, valjda zato što je park zamišljen kao putovanje kroz 13 evropskih zemalja: Nemačku, Italiju, Grčku, Rusiju, Holandiju, Norvešku, Francusku, Švajcarsku, Portugal, Španiju, Austriju, Englesku i Island sa posebnim osvrtom na specifičnosti tih zemalja, na njihovu istoriju, kulturu, običaje, predele, pa čak i arhitekturu i vegetaciju. Iako je ovo mesto zamišljeno da služi zabavi ono ima i edukativni karakter, jer do detalja opisuje pojedine istorijske i kulturne događaje – kaže nastavnica Krasojević.
– Park je osmišljen za svačiji ukus, tako da posetioci mogu vrlo živopisno da proputuju kroz alpske, ruske ili grčke predele, da se voze bobom ili čuvenim Frojd-raftingom, da prođu kroz afričku džunglu ili svet dinosaurusa, da dožive borbu pirata, vitezova ili venecijanski karneval, da posete holandske vetrenjače i mlinove i da prošetaju trgom čuvenog španskog tenora Hose Karerasa – priča za "Vesti" roditelj Danijela Stanković.

Uživali u vožnji čamcem

-Dan je bio za pamćenje. Prošle smo ceo Evropa park, zavirile u svaki njegov kutak, vozile se brodićem, vozićem, jednom rečju sve nam se dopalo, ponovo bi smo došle, jer je ovde lepša zabava na svetu – rekle su Jana i Adrijana iz Bazela.
I nama je bilo prelepo, sve nam se svidelo, posebno smo se slikale sa jednom lepom devojkom koja je dočekivala sve goste.
Posle lepog ali i napornog dana đaci su se zadovoljni i puni utisaka vratili svojim kućma sa željom da ponovo u neko dogledno vreme dođu u Evropa park.

 

Nema umora
– Obišle smo gotovo ceo Evropa park, i nismo se umorile. Ovde je jako zabavno, prosto ne znate kada vam prođe dan – kroz smeh su rekle Bogdana i Katarina iz odeljenja u Buksu i napomenule da im je bilo zadovoljstvo da se upoznaju i sa drugarima iz odeljenja u Bazelu.

 

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here