EPA-EFE/KENZO TRIBOUILLARD
Drma mu se fotelja: Zdravko Krivokapić

Usvajanje rezolucije o navodnom genocidu u Srebrenici u Parlamentu Crne Gore je sraman čin i izdaja srpskih nacionalnih interesa, saopštila je danas Srpska radikalna stranka (SRS).

Skupština Crne Gore usvojila je juče Predlog Rezolucije o Srebrenici. Za je glasalo 55 poslanika, 19 protiv, a sedam je bilo uzdržano.

Iz SRS su naveli da Vlada Srbije treba da zabrani ulazak u Srbiju predsedniku Vlade Crne Gore Zdravku Krivokapiću i svim poslanicina Skupštine Crne Gore koji su glasali za rezoluciju.

– Srpska radikalna stranka zahteva od Vlade Republike Srbije da odmah usvoji odluku o zabrani ulaska u Srbiju svim poslanicima koji su u Podgorici glasali za ovu rezoluciju. Ulazak u Srbiju treba odmah zabraniti i Zdravku Krivokapiću i svima drugima koji stoje iza ovog nečasnog predloga. Ako smo kao država dužni da raspravljamo sa velikim silama, sa Crnom Gorom i njenim rukovodstvom ne moramo, ali moramo zaštititi dostojanstvo i interese srpskog naroda koji tamo živi – ističe se u saopštenju SRS.

Oni su naveli da će Srbija zabranom ulaska u Krivokapiću i poslanicima koji su glasali za Rezoluciju o Srebrenici pokazati da je država sa integritetom, da zna da zaštiti nacionalne i državne interese i da je spremna da stane u odbranu Srba, ma gde oni živeli.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here