EPA/Maxim Shipenkov
Marija Zaharova

Proterivanjem 15 ruskih diplomata Norveška je potvrdila svoj status zemlje neprijateljske prema Rusiji i na ovu odluku će uslediti oštar odgovor, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

– Rusko-norveškim odnosima zadat je ozbiljan udarac. Norveška iznova potvrđuje svoj status zemlje neprijateljske prema Rusiji. Ovi postupci neće ostati bez odgovora, koji će biti oštri – rekla je ona.

Zaharova je istakla da Moskva na ovu odluku Osla gleda kao na “namernu eskalaciju animoziteta prema Rusiji”, preneo je Tass.

– Nema posebnih pritužbi protiv ruskih diplomata, umesto toga, tokom poslednjih meseci, norveške novinske kuće pokrenule su još jednu kampanju lažnih vesti o navodnom razotkrivanju ruske špijunske aktivnosti – ističe Zaharova.

Ona je dodala da nema sumnje da mediji objavljuju dezinformacije po nalogu centralnih vlasti i obaveštajnih službi i pod spoljnim uticajem, što je unapred planirano kako bi se opravdalo dodatno zaoštravanje odnosa sa Rusijom koji su već na najnižoj tački.

Norveške vlasti  proglasile su 15 zaposlenih u ruskoj Ambasadi nepoželjnim osobama. Prema rečima norveškog ministra spoljnih poslova Aniken Hajtfelt, oni su bili “uključeni u aktivnosti koje nisu u skladu sa njihovim diplomatskim statusom”.

Ona je, međutim, dodala da bi Norveška želela da sačuva normalne diplomatske odnose sa Rusijom.

5 COMMENTS

  1. Izjave Zaharove su identicne izjavama alkoholicara Medvedeva: preti, te Rusija ce ovo, te Rusija ce ono da uradi, sredi, istom merom vrati,…….i na kraju kao i dosada – oluja u casi vode. Nista. Jadna ruska omladina bezi i skriva se od mobilizaciuje, Bahmut jos nije pao, eto da nije mozda Norveska tomu kriva?

    • Jadnice jel te to morijevcki informise hahahahaha, ako neko prica o oluji u casinvodd to su ti tvoji natovci🤣🤣 ajde napadnite sa punom snagom da vidimo kako ce se odvijati sve

  2. Interesantno mi je, kako su se ove zemlje patuljci umislile, od Norveške, pa Baltićkih kepeca, Slovenije i Crne gore! Šta bi to Rusija mogla kod njih da špijunira?

  3. Javljaju se gastarbajteri sa Zapada. Da niste mozda u Minsku ili Novosibirsku? Jeli se to javljate preko kompjutera ruske proizvodnje, hahahaha.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here