Zakon uterao strah u kosti vozačima

0

Zakon o bezbednosti saobraćaja na putevima do sada je pravio zbrku u našim glavama, od sada će, izgleda, krkljanac zavladati i na putevima…
 

Reporteri portala “vesti-online.com“ su se razleteli po gradu dan pre nego što treba da krene primena Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima i, jednostavno, ne postoji mogućnost da vam kažemo da ne brinete i da će sve biti u redu.

 

Kupite prsluk na ulici!

Tokom prepodneva u novobeogradskoj Ulici Jurija Gagarina po kolovozu je šetao čovek obučen u fluorescentni prsluk. On je šetajući između vozila, vozačima koji bi stali na crveno svetlo, nudio prsluke i prodavao ih, kao što to rade prodavci novina ili perači šoferšajbni po beogradskim raskrsnicama. Pa se vi posle pitajte gde su nestali prsluci..

Na primer, na benzinskim pumpama u Beogradu više ne samo što nema svetloodbojnih prsluka (mada je u prethodnom periodu napominjano kako za 300, 400 dinara na svakoj pumpi možete kupiti fluorescentni prsluk), nego nema ni potpunih kompleta prve pomoći, znakova za obeležavanje vozila… U stvari, nema ničega što je novi Zakon propisao da treba da imate u vozilu!

 

Kako u čestim izveštajima o saobraćaju na televizijskim stanicama reporteri često pominju pumpu “Zmaj 1“, pa je bio red da je i mi obiđemo, na nju je jutros stiglo 200 “kompleta“ opreme (misli se baš na kompletnu opremu – i na prsluke, i na prvu pomoć i na uže ili polugu za vuču…) – ali je sve planulo do podneva! Na “Zmaju 1“ se nadaju da će novi kompleti stići u četvrtak ujutru…

 

U megamarketima – “Rodiću“, “Tempu“, “Idei“ – kupci su panično jurili i uzimali sa rafova i ono što im ne treba – znakove za obeležavanje vozila (trouglove) čije su ivice širine jedva 2 cm! Još jednom podsećamo – Zakon je propisao da “ravnostrani trougao mora da bude sa ivicama crvene boje, dužine 40 cm i ŠIRINE NAJMANJE 5 cm“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here