Kada dođe leto većini se popravi raspoloženje. Sunce i toplo vreme, uliva nam dozu pozitive. Imamo više energije, a i više vremena s obzirom na letnje odmore koje smo zaradili tokom godine, te je ovo godišnje doba savršeno za upoznavanje i razvijanje određenih hobija.

Kada je napolju previše vruće, a vama se ne ide na plažu ili bazen, idealno je vreme da pokrenete svoju kreativnost i razvijete određene veštine.

Dekupaž je idealan način da iskoristite svoje slobodno vreme, a usput ispoljite svoju kreativnostjeste bavljenje čuvenom dekupaž tehnikom. Reč je o umetnosti ukrašavanja objekata lepljenjem salveta najčešće na drvenu površinu, iako neki dekupaž rade i na staklu ili keramici. Objekte koje ukrasite možete da iskoristite i za dekoraciju svog doma. Bićete srećni i zadovoljni kada ugledate predmet koji ste vi osmisli, kreirali a onda i napravili. A sigurno ćete biti ponosni na sebe kada čujete pohvale svojih gostiju.

 

Leto je period kada se najviše nosi nakit. Zato je izrada nakita savršen hobi za letnje dane. Uz vrlo malo vremena i truda možete savladati ovu veštinu. Kada je ovaj hobi u pitanju možete pustiti mašti na volju. Od perlica, cirkona, ili različitih končića možete napraviti originalne i jedinstvene ogrlice, narukvice, minđuše pa i priveske za ključeve. Te lepe modne detalje koje napravite možete pokloniti prijateljici. Ako se baš izveštite, ovaj zanimljiv hobi možete i da unovčite!

 

Koliko god nekim devojkama kuvanje izgledao kao bauk i koiko god im stajanje za šporetom i u kuhinji izgledalo kao dosadno, uopšte nije tako. Pravo je vreme da se oslobodite i zakuvate! A ako se već bavite kuvanjem, izveštite se! Letnje vrućine više nisu izgovor, jer pored klima uređaja možete mirno kuvati u rashlađenoj prostoriji. Ako tek počinjete probajte da spremite vaše omiljeno jelo ili počnite sa spremanjem jednostavnih jela. Vremenom ćete da se izveštite i stvorite osećaj za kuvanje. Kada se oslobodite, tek ćet epočeti da uživate u čarima kuvanja.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here