Zanosna Ukrajinka s puškom u ruci želi da postane gradonačelnica Kijeva!

0

Lesja Orobets želi da pomrsi račune Vitaliju Kličku na izborima za gradonačelnika Kijeva
 

Glavnim favoritom za novog gradonačelnika Kijeva smatra se bivša bokserska zvezda Vitalij Kličko, iako u tome nije uspeo prilikom poslednjeg pokušaja.

Lesja Orobets je jedna od najmlađih članova ukrajinskog parlamenta, a prvi put je izazvala veću pažnju javnosti kada je posle pogibije prvih ukrajinskih protestanata obukla neprobojan prsluk kako bi upozorila na opasnost nasilja.

 

Ta je fotografija postala hit na društvenim mrežama, a ukrajinska političarka ponovno se nakon toga pojavila u medijima s majicom na kojoj je pisalo "Ukraine: Fuck Corruption".

 

Prema anketama sprovedenim mesec dana pre izbora, Kličko je imao 25 posto podrške glasača, Orobets 12 odsto, dok je preostalo troje kandidata imalo znatno manje. Izbori u Kijevu održavaju se 25. maja, istovremeno s izborima na kojima će Ukrajinci birati novog predsednika koji bi trebao zameniti svrgnutog Janukoviča.

 

Lesja Orobets u svojoj kampanji ne želi da položi oružje, kako je pokazala objavljivanjem svojih fotografija na Fejsbuku, na kojima u ruci drži pušku, a objavila je i svoju fotografiju kada je imala 16 godina, takođe s puškom u ruci.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here