Zapaljen automobil novinara ”Blica”

0

Pripadnici policije Centra javne bezbednosti (CJB) Doboj i Teritorijalne vatrogasne čete utvrdili su da je zadnji desni točak vozila "citroen", čiji je vlasnik Tešić, premazan masnom supstancom, čijim je paljenjem došlo do požara.

 

Policiju je o ovom događaju obavestio jutros oko 4.45 časova slučajni prolaznik, koji je izjavio da je uz pomoć snega ugasio požar na jednom od parkiranih vozila kod zgrade "Vladimirka" u Vidovdanskoj ulici u Doboju.

 

Opštinski odbor Socijalističke partije (SP) Doboj osudio je napad na dopisnika "EuroBlica" iz Doboja, ocenivši da je podmetanje požara pod njegov automobil teroristički akt.
  

Foto: arhiva
 

Zbog ovog incidenta oglasila se i redakcija "EuroBlica", koja je saopštila da su proteklih dana Tešiću proteklih dana upućivane verbalne pretnje.

"Novinar Rade Tešić od početka saradnje sa `EuroBlicom" profesionalno obavlja svoj posao. U poslednje vreme pisao je o mnogim temama koje su izazivale burne reakcije u Doboju, pa su i na adresu naše redakcije stizala brojna reagovanja", ističe se u saopštenju.

"EuroBlic" navodi da njihov kolega nije povređen u ovom incidentu, ali je zbog pretrpljenog straha njegovo zdravlje ugroženo.

Redakcija lista veruje da će policija i istražni organi učiniti sve kako bi ovaj slučaj bio rasvetljen i javnosti biti saopšteni motivi, kako bi bile izbegnute spekulacije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here